Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
OPILÉ JEDNOHUBKY

OPILÉ JEDNOHUBKY

Potřebné ingredience

1 1/2hrnku nastrouhaných( namletých ) ořechových jader, 1/2 hrnku moučkového cukru, 10lžic rumu, 2 lžíce slazeného kondenzovaného mléka(salko), 2lžičky dětské krupičky nebo špaldové ( co je při ruce ), čokoláda na vaření 200g, trochu omegy na vodní lázeň. Párátka na napichování, alobal

Postup přípravy

V misce smícháme ořechy, cukr, kondenzované mléko, krupičku a rum. Důkladně promícháme, vypracujeme ručně hmotu a vytvarujeme kuličky a napícháme do nich párátka. Necháme je v…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KAKAOVÁ VOSÍ HNÍZDA

KAKAOVÁ VOSÍ HNÍZDA

Potřebné ingredience

1/2hrnku moučkového cukru, 5lžic rumu, 1lžíce kakaa, 1/3kostky másla, 1balíček vanilkového cukru, jeden balíček rozdrcených dětských piškotů, moučkový cukr na obalení, celé dětské piškoty podle potřeby NÁPLŇ: 1/2hrnku moučkového cukru, 2lžíce rumu, 1/3kostky másla

Postup přípravy

Z másla, cukru, vanilkového cukru, kakaa, rumu a rozdrcených piškotů vypracujeme vláčnou hmotu. Vytvarujeme z ní kuličky, obalíme je v moučkovém cukru a postupně je vtlačujeme do…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
VÁNOČNÍ OŘECHY

VÁNOČNÍ OŘECHY

Potřebné ingredience

1 1/4 hrnku hladké mouky, 6 lžic pískového cukru, 1 1/2 hrnku nastrouhaných(umletých) ořechových jader nebo oloupaných nastrouhaných mandlí, 1 lžíce ztuženého tuku (omegy), 1/2 kosty másla, omegu na vymazání formiček na ořechy KRÉM: 3/4 hrnku nastrouhaných ořechových jader nebo oloupaných nastrouhaných mandlí, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1/4 kostky másla, trochu rumu na dochucení

Postup přípravy

Z mouky, ořechů nebo mandlí, cukru, tuku a másla vypracujeme vláčné těsto. Těsto vtlačíme do tukem vymazaných formiček, upečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Po krátkém…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
OBALOVÁNÉ VYKRAJOVÁNKY

OBALOVÁNÉ VYKRAJOVÁNKY

Potřebné ingredience

2 1/2hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku smetany ke šlehání, 1 kostka ztuženého tuku ( omega ), hladká mouka na posypání válu, pečící papír, směs moučkového a vanilkového cukru na obalení cukroví

Postup přípravy

Mouku promícháme s pokrájeným změklým tukem, přilijeme smetanu a vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit. Z těsta ihned vyválíme na pomoučeném válu plát silný 3 - 4 mm.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vánoční FOFR koláč

Vánoční FOFR koláč

Potřebné ingredience

NA TĚSTO : 2 žloutky, 12dkg polohrubé mouky, 8dkg moučkového cukru, 12dkg hera, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička citronové šťávy, kulatá forma na koláč, rybízová marmeláda POMAZÁNKA: Ze 2 bílků vyšlehaný sníh, 8dkg moučkového cukru, 14dkg mletých vlašských ořechů ( vše smícháme a nandáme na horní vrstvu těsta a dáme vše zapéct )

Postup přípravy

Vytvoříme ručně těsto a do vymazané koláčové formy ho prsty natlačíme, potom těsto potřeme rybízovou marmeládou a nakydáme na vše pomazánku z ořechů
Vše pečeme ( 150°C - 170°C…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Srdíčka s ořechovou nádivkou

Srdíčka s ořechovou nádivkou

Potřebné ingredience

Základní linecké těsto(asi 250g) , hotovou čokoládovou ořechovou polevu v sáčku, mouku na vál, vejce na potření, trochu tmavé čkokoládové polevy, vlašské ořechy na ozdobu OŘECHOVÝ KRÉM: 100g másla, 100g strouhaných ořechů, 80g moučkového cukru, 1/8 mléka, trochu rumu

Postup přípravy

Připravíme krém. Strouhané ořechy a cukr nasypeme do horkého mléka a promícháme. Do chladnoucí směsi přidáme máslo a trochu rumu a třeme, až vznikne hladký krém.
Linecké těsto…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
PUDINGOVÉ RYBIČKY

PUDINGOVÉ RYBIČKY

Potřebné ingredience

2 1/2 hrnku hladké mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 kostky ztuženého tuku ( OMEGA ), 1/2 kostky másla, 5 balíčku pudinku s vanilkovou příchutí, 3 vejce, 1 balíček prášku do pečiva, pečící papír na plech, pikantní zavařenina na slepení rybiček, 1 tabulka(200g) čokolády na vaření+trochu omegy do vodní lázně VODNÍ LÁZEŇ pro začátečníky: Dva hrnce( jeden větší, druhý menší ) Do většího dáme vodu a posadíme do něj menší ,do ktrého jsme si rozlámali čokoládu a trochu omegy. Vše oříváme ( nevaříme ! ) do roztavení. Lžičkou nebo vařečkou poléváme rybkám hlavu a ocásek. Polité cukroví klademe na celofán a necháme ztuhnout. CELOFÁN je velký pomocník, protože se nám budou rybky lépe odlupovat bez poškození : )

Postup přípravy

Pudinkové rybičky

Do mouky smíchané s práškem do pečiva vmícháme pudink, přidáme nastrouhaný ztužený tuk ( omegu ), máslo, vejce, cukr a vypracujeme těsto. Necháme je v…

Zobrazit více...

Kategorie