Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem

Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem

Potřebné ingredience

hladká mouka 2 šálky máslo 100 g 1 lžička PDP vanilkový cukr 1 lžička 3 lžíce vody 175 g kondenzované mléko (již karamelizované)

Postup přípravy

Mouku, na menší části nakrájené máslo, prášek do pečiva pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme, přidáme polovinu kondenzovaného mléka, vodu a vanilkový cukr. Zpracujeme měkké těsto…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
NEPEČENÉ MELOUNKY:

NEPEČENÉ MELOUNKY:

Potřebné ingredience

První nepečené těsta: 250g měkkého másla 250g sušené mléko 200g cukr moučka mandlové aroma 2těsto 300g mletých piškotů 300g cukr moučka 3 bílky zelená barva

Postup přípravy

Rozdělíme na dva díly, jeden necháme bílý a druhou část obarvíme na červeno. Z červeného těsta uděláme 12 kuliček, dáme je na folii na tác a do mrazáku asi 20 minut. Vyndáme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníkové kuličky

Perníkové kuličky

Potřebné ingredience

1 bal. perníkové pláty 100 g mleté vlašské ořechy 1/2 plechovky salko 60 g máslo 1 lžíce med 1 lžička kakao na obalenív lašské ořechy

Postup přípravy

Pomocí mixéru rozmixujeme perníkové pláty na jemný prášek. Přidáme mleté vlašské ořechy, rozpuštěné máslo, tekutý med, kakao, kondenzované mléko (salko, ale ne to karamelové). …

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Košíčky s džemem/povidlím

Košíčky s džemem/povidlím

Potřebné ingredience

200 g žitná mouka 100 g hladká mouka 150 g másla 100 g cukr 3 žloutky 1 vanilkový cukr džem nebo povidlí máslo na vymazání formiček

Postup přípravy

Košíčky vymažeme máslem s dáme do nich těsto. Doprostřed přidáme džem. Z těsta vykrojíme třeba hvězdu a dáme na vrch košíčku. Pečeme na 180, 10-12 minut. Pocukrujeme

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dortíčky Margot s čokoládovou polevou

Dortíčky Margot s čokoládovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 100 g nastrouhané čokolády Margot 1 balíček vanilkového cukru 200 g másla 50 g sádla 2 lžíce rumu špetka soli Krém: 150 g másla 1 rovná lžíce moučkového cukru 150 g salka-karamel 50 g nastrouhané čokolády Margot podle chuti rum rozpuštěná hořká čokoláda na polití strouhaná čokoláda Margot na posypání

Postup přípravy

Na krém vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, zašleháme Salko-karamel, vmícháme jemně strouhanou čokoládu Margot a přidáme podle chuti rum. Na vál prosejeme mouku s moučkovým…

Zobrazit více...

Kategorie