Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
Domácí kandovaná dýně obarvená

Domácí kandovaná dýně obarvená

Potřebné ingredience

1 kg dýně 500 g cukru potvavinářské barvy červená,zelená žlutá

Postup přípravy

Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na kostičky , namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a…

Zobrazit více...
OVOCE
Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný  pomeranč a jablka  je to  opravdu moc dobrý :-)

Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný pomeranč a…

Potřebné ingredience

Pomeranč oloumeme nakrájíme na kostičky , pomeranč prosypeme cukrem (1 kgpomeranče = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Pomeranč obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.:-):-):-):-):-):-) Kandovaná jablka j:-):-):-)jablka oloupeme zbavíme jadřinců nakrájíme na kostičky rosypeme cukrem (1 kg jablek = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Jablka obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
OVOCE
KANDOVANÁ DÝNĚ:- je opravdu moc dobrá lepší jak kupované kandované ovoce :-)

KANDOVANÁ DÝNĚ:- je opravdu moc dobrá lepší jak…

Potřebné ingredience

Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na 10 cm špalíčky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Dýni obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě). Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
OVOCE
Domácí pomerančová kůra

Domácí pomerančová kůra

Potřebné ingredience

Pomerančová kůra

Postup přípravy

V robotu jsi rosekáte na malé kousky pomerančovou kůru a dáte jsi jí sušit na topení a je lepší jak ta kupovaná

Zobrazit více...
OVOCE
Domácí citronová kůra

Domácí citronová kůra

Potřebné ingredience

V robotu jsi rosekáte na malé kousky citronovou kůru a dáte jsi jí sušit na topení a je lepší jak ta kupovaná

Kategorie