Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný pomeranč a jablka je to opravdu moc dobrý :-)
Potřebné ingredience
Pomeranč oloumeme nakrájíme na kostičky , pomeranč prosypeme cukrem (1 kgpomeranče = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Pomeranč obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.:-):-):-):-):-):-) Kandovaná jablka j:-):-):-)jablka oloupeme zbavíme jadřinců nakrájíme na kostičky rosypeme cukrem (1 kg jablek = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Jablka obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.
Postup přípravy
Nakrájené pomeranče ve vodě s dvěma lžička kyseliny citronové
Pomeranč naložený v cukru necháme 24 hod. stát :-)
Usušený momeranč
Pomeranč obalíme ještě teplý a dáme na 5 minut do sušičky dosušit
Kandovaný pomeran už ve skleničce
Jablka namočená slabě okyselené vodě s 2 lžička hyseliny citronové
Přecezená jablka a dáme na sušičku sušit
Sušená jablka
Usušená jablka obalíme ještě teplé a dáme ještě na 5 minut do sušičky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé