Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Domácí kandovaná dýně obarvená

0.0
Domácí kandovaná dýně obarvená

Potřebné ingredience

1 kg dýně 500 g cukru potvavinářské barvy červená,zelená žlutá

Postup přípravy

Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na kostičky , namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Dýni obalíme v krupicovém cukru .


Kandovaná dýně lze použít všude tam, kam se dává kandované ovoce, do koláčů, biskupského chlebíčku, marokánek, domácí čokolády, do štol a vánoček……poslouží rozhodně stejně, ne-li lépe. Je bez všech barviv a chuťově je vynikající.

Nakrájená dýně namočená na 24 hod.v octové vodě

dýně zelená posipaná cukrem s 1 lžičkou potravinářské barvy zelená

dýně zelená posipaná cukrem s 1 lžičkou potravinářské barvy červená

dýně zelená posipaná cukrem s 1 lžičkou potravinářské barvy žlutá

žlutá před sušením

zelená před sušením

červená před sušením

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ukuk (upraveno) 14. 10. 2012, 15:55
teda já už jdu taky, nechala jsemse naladit do barevna (L) |:o),děkuji za nápadík (child1) (child1) (child1) a za postup při práci |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie