Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Švestková povidla

Švestková povidla

Potřebné ingredience

3a1/2 kg švestek,3/4 kg cukru, 2dcl octa

Postup přípravy

3 a půl kg švestek vyloupat do pekáče husáku, zasypat 3/4 kg cukru a zalít necelými 2 dl octa. Nechat 24 hodin stát, potom můžeme umlít nebo rovnou dát do trouby a zapnout zespoda…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hrušková povidla

Hrušková povidla

Potřebné ingredience

na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

Postup přípravy

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme. Směs vložíme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná povidla podle mojí babičky

Jablečná povidla podle mojí babičky

Potřebné ingredience

10 l oloupaných jablek,1 kg cukru,4 lžíce octa,skořice,kyselina benzonová nebo sorbová,

Postup přípravy

Na dno hrnce se dá ocet a cukr,na to přidáme nakrájená a oloupaná jablka ....
Když se rozvaří a zhoustnou dáme půl kávové lžičky skořice a na špičku nože kyselinu benzovou nebo…

Zobrazit více...

Kategorie