(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Švestková povidla
Potřebné ingredience
3a1/2 kg švestek,3/4 kg cukru, 2dcl octa
Postup přípravy
3 a půl kg švestek vyloupat do pekáče husáku, zasypat 3/4 kg cukru a zalít necelými 2 dl octa. Nechat 24 hodin stát, potom můžeme umlít nebo rovnou dát do trouby a zapnout zespoda naplno. Když začnou vařit, stáhnout teplotu na 50°C a nechat asi 4 hodiny propékat. Nemíchat! Plnit horké do suchých sklenic a zavíčkovat. Nekazí se.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Denisa74
(upraveno)
5. 9. 2008, 11:26
Zkoušela jsem Vaše povidla. Nemám pekáč husák tak jsem použila oválný litinový pekáč. Jediné co jsem v receptu změnila jsou časy nebo teploty pečení. Nejprve naplno tj 300C cca 2hod. a potom 4-6hod. na 150C. Nemaji chybu. Každému chutnají. Stejným způsobem jsem zkusila i jablečná povidla a též se vůbec nepřipalovala a to jsem všechny várky párkrát promíchala, abych zjistila jak jsou hustá a zda se nepřipalují. SUPER! Denisa
Denisa K
(upraveno)
3. 8. 2008, 22:35
Zítra je Ivono zkusím.Ještě nikdy jsem je nedělala ,tak jsem zvědavá jak je zvládnu.Dám vědět jak se dílo zdařilo .Denisa
tajemno 01-005505
(upraveno)
25. 8. 2008, 15:29
@Denisa K
Denisko nemělo by se na tom nic zkazit, určitě se toho nebojte a pak dejte vědět