Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Švestková povidla

0.0
Švestková povidla

Potřebné ingredience

3a1/2 kg švestek,3/4 kg cukru, 2dcl octa

Postup přípravy

3 a půl kg švestek vyloupat do pekáče husáku, zasypat 3/4 kg cukru a zalít necelými 2 dl octa. Nechat 24 hodin stát, potom můžeme umlít nebo rovnou dát do trouby a zapnout zespoda naplno. Když začnou vařit, stáhnout teplotu na 50°C a nechat asi 4 hodiny propékat. Nemíchat! Plnit horké do suchých sklenic a zavíčkovat. Nekazí se.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Denisa74 5. 9. 2008, 11:26
Zkoušela jsem Vaše povidla. Nemám pekáč husák tak jsem použila oválný litinový pekáč. Jediné co jsem v receptu změnila jsou časy nebo teploty pečení. Nejprve naplno tj 300C cca 2hod. a potom 4-6hod. na 150C. Nemaji chybu. Každému chutnají. Stejným způsobem jsem zkusila i jablečná povidla a též se vůbec nepřipalovala a to jsem všechny várky párkrát promíchala, abych zjistila jak jsou hustá a zda se nepřipalují. SUPER! Denisa
Denisa K 3. 8. 2008, 22:35
Zítra je Ivono zkusím.Ještě nikdy jsem je nedělala *-),tak jsem zvědavá jak je zvládnu.Dám vědět jak se dílo zdařilo (jidlo).Denisa
tajemno 01-005505 25. 8. 2008, 15:29
@Denisa K Denisko (F) (F) (F) nemělo by se na tom nic zkazit, určitě se toho nebojte a pak dejte vědět (L) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie