Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Okurky od Adély

Okurky od Adély

Potřebné ingredience

3,5 litru vody, 1litr 8°/° octa, 30dkg cukru krupice, 15 dkg = 1,5 sáčku deka,

Postup přípravy

Vše vařit 5 minut, potom vypnout a Přidat 50 pecek cukerínu.
Okurky naskládáme do litrových sklenic, přidáme kousky kopru, kolečka mrkve,kolečka křenu, kolečka cibule a dát…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jeřáb černý - aronie * * * * * postupně prřidávané  recepty

Jeřáb černý - aronie * * * * * postupně prřidávané …

Potřebné ingredience

Velmi chutné černofialové malvičky plodí až dvoumetrový keř zvaný arónie, kterým se lidově říká černé jeřabiny. Dozrávají na přelomu srpna a září a svou temnou barvou jen rozšiřují ozdobné schopnosti keře, jenž bývá využíván pro živé ploty. Jeho květenství jsou bílá, listy se na podzim zbarvují do oranžovorudého odstínu. Snižuje tlak a krotí emoce Za okrasným využitím arónie v ničem nezaostává ani její uplatnění v kuchyni, ba i v léčitelství. Plody a šťávy z nich mají blahodárný vliv na krevní oběh, snižují hladinu cholesterolu, doporučují se při arteroskleróze, vysokém krevním tlaku. Aróniím je přičítán podpůrný vliv na imunitní systém a dokonce kladné účinky na emocionální vyrovnanost lidské psychiky. Výhodou při sklizni a zpracování plodů je jejich poměrně velká trvanlivost. Komu arónie zachutnaly, nedá na ně dopustit.

Postup přípravy

Na plech do trouby natrhané kuličky na 1kg - půl kg cukru krupice, 3celé skořice a 10 hřebíčku.

Péct a až pustí štávu pokapat rumem dát do skleniček a otočit dnem vzhůru…

Zobrazit více...

Kategorie