Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Višňová marmeláda

Višňová marmeláda

Potřebné ingredience

vypeckované višně, želírovací cukr

Postup přípravy

Na kilo třešní je jeden pytlík cukru, třešně v kastrolu rozmixovat ponorným mixérem, smíchat s cukrem a vařit 5 minut. Postup je na tom cukru. Plnit horké do sklenic, které…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě

Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě

Potřebné ingredience

Třešně, cukr

Postup přípravy

Třešně nasypat do sklinek, dát 2 PL cukru a zalít do necelé poloviny vodou. Zavařit a otočit dnem vzhůru. Zavařuju v horkovzdušné troubě, viz recept Jahodový kompot.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodový kompot

Jahodový kompot

Potřebné ingredience

jahody, cukr

Postup přípravy

Na 1 kg jahod dáme 25 dkg cukru /já dávala moučku/. Večer promícháme jahody s cukrem, přes noc krásně pustí šťávu.Měla jsem je v hrnci normálně na lince. Ráno plníme do sklenic i…

Zobrazit více...

Kategorie