Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Jablková povidla

Jablková povidla

Potřebné ingredience

3 kg jablek, 1 kg cukru, 1/8 litru octa (4%), skořice (celá).

Postup přípravy

Na hrubším struhadle nakrouháme oloupaná jablka. Přidáme cukr, ocet, skořici. Zamícháme a necháme do druhého dne. Pak svaříme, až nechává vařečka při míchání širší stopu,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Med z květů černého bezu-NA KAŠEL,NACHLAZENÍ od p.Yvonny K.

Med z květů černého bezu-NA KAŠEL,NACHLAZENÍ od p…

Potřebné ingredience

Na 1 litr vody-minimalne 25 velkych kvetu cerneho bezu,1 kg cukru,1 velky citron

Postup přípravy

Kvety opereme,odstrihame velke stonky....Citron oloupene a nakrajime na platky. Zalijeme vodou a povarima aspon 20 minut...Pote nechame 24 hod vylouhovat.
Druhy den precedime…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vynikajici marmeladka   rebarborovo-bananova nebo                            broskvovo + rybizova

Vynikajici marmeladka rebarborovo-bananova nebo …

Potřebné ingredience

1kg ovoce, 1/2 kg zel. cukru

Postup přípravy

Dame do hrnce (ovoce nerozmackavame) zasypeme cukrem, kdyz se to zacne varit (bublat) varime jeste 4 min. Potom nalijeme do sklenicek a oratime dnem nahoru.

Varinaty:…

Zobrazit více...

Kategorie