Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

Potřebné ingredience

1 kg broskví, 500 g cukru, Gelfix 2 : 1, rum (dávám od oka cca 100 ml), 1 lžičku kyseliny citronové. Nyní mám vyzkoušeno i na jahody, kde přidávám ještě štávu z jednoho citronu (džem je pak hustší a také má lepší barvu, jahody tak neztmavnou).

Postup přípravy

Broskve oloupeme, vypeckujeme a namačkáme třeba šťuchadlem na brambory. Potom zalijeme rumem, posypeme kyselinou citronovou, gelfixem smíchaným se dvěmi lžicemi cukru a na konec…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Banánový džem (nemusí se sterilizovat)

Banánový džem (nemusí se sterilizovat)

Potřebné ingredience

1 kg banánů, půl lžičky tlučeného hřebíčku, šťáva z jednoho citrónu, 0, 75 kg cukru, 1 dl rumu a můžete přidat gelfix 2 : 1 (v receptu není, ale já ho přidám ;-) ).

Postup přípravy

Nakrájené banány rozvaříme s litrem vody a vaříme do husta, pak přidáme cukr, citr. štávu a hřebíček. Opět povaříme a nakonec přilijeme rum. Plníme do nahřátých skleniček,…

Zobrazit více...

Kategorie