Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

0.0
Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

Potřebné ingredience

1 kg broskví, 500 g cukru, Gelfix 2 : 1, rum (dávám od oka cca 100 ml), 1 lžičku kyseliny citronové. Nyní mám vyzkoušeno i na jahody, kde přidávám ještě štávu z jednoho citronu (džem je pak hustší a také má lepší barvu, jahody tak neztmavnou).

Postup přípravy

Broskve oloupeme, vypeckujeme a namačkáme třeba šťuchadlem na brambory. Potom zalijeme rumem, posypeme kyselinou citronovou, gelfixem smíchaným se dvěmi lžicemi cukru a na konec přimícháme 500 g cukru. Promícháme a vlijeme do DP. Džem dávám do nahřátých skleniček (nahřívám v troubě na plechu) a po zavíčkování obracím dnem vzhůru do vychladnutí.
Omluvte prosím ne zrovna estetické skleničky, ale obešla jsem dnes celé město a nikde jsem nesehnala ani jednu zavařovačku se závitem :-((.

Takto to vypadá před nalitím do pekárny. Nedávám to rovnou do pekárny, ale promíchávám před nalití, aby třeba cukr nějak nepoškodil teflon na nádobě. Takto je to v pohodě ;-)!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitaku 21. 8. 2020, 16:13
(Y) (Y) (Y)
laso 29. 7. 2017, 18:18
Dobrý den,ten Gelfix dáváte celé balení na 1 várku ?Ještě jsem marmelády nedělala tak nevím.Děkuji
Raguella 30. 7. 2017, 16:29
@laso Dobrý den,jestli nevadí,že odpovím za paní,ano celý 2:1. (hello) (L) (F) :-)
Raguella 29. 7. 2017, 10:50
Dobrý den,také jsem již dělala 2*várky podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit :-) (Y),zásoby na zimu doplněny. ,-) :-) Děkuji za bezva receptík. (L) (hello) (kytara) (Y) akorát jsem dělala na sporáku
monikasupitova 13. 8. 2014, 13:30
Také se připojuji s chválou, sice jsem trčela u sporáku, ale super výsledek. Díky (F)
VěrkaK. 11. 8. 2013, 21:26
Dobrý večer, Lucko, koupila jsem přepravku /13 kg / broskví, byly suprové. Jsou ve sklenicích zavařené. Přece jenom jich ale bylo pár totálně na ....., našla jsem Váš recept, udělala džem, také jen v kastrolu a je OK. Dávám Za 1 s velkou hvězdou. Džemu mám ale jen 4 skleničky, tak ještě broskve dokoupím, vyberu cíleně jen ty měkké a uvařím. Díky za recept, už mám uložený. Věra (Y)
Irka.M 21. 8. 2009, 16:31
Dobrý den Lucinko!Musím pochválit receptík. (Y) (Y) (Y)Včera jsem marmeládu dělala a je opravdu výborná (clamp) (clamp) (clamp)Moc nám chutná (F)
Delisa 21. 8. 2009, 21:41
@Irka.M Dobrý večer, moc děkuji za pochvalu :-) Mám radost, že Vám chutná (L)
Alčásek 12. 8. 2008, 21:37
Dobrý večer Lucko, taky Vám chci pochválit tento receptík. :-) :-).Džem jsem sice nedělala v pekárně, ale i tak je moc dobrý. (Y).Broskve nejsou až tak výrazné, ale v kombinaci s rumem a kys. citronovou je ta chuť perfektní. Díky moc, Alena. (flower) (flower)
Delisa 13. 8. 2008, 8:40
@Alčásek Dobrý den Aleno, děkuji za chválu, jsem ráda, že jste zkusila právě můj a že chutná ^o) ! Přeji všechno nejlepší k dnešnímu svátku (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
maja007 7. 8. 2008, 15:37
vyzkoošela jsem , rumu jsem dala méně než polovinu a je výborná (Y) (Y) měli jsme červené broskve, tak má navíc takovou zvláštní barvu, fakt jsem spokojená super receptík (clamp) (Y) (clamp) děkuji (hello) (hello)
Delisa 7. 8. 2008, 18:33
@maja007 Dobrý den Martinko, děkuji za chválu (L), je to dobrota, že jo?! Já se chystám na další várku, bo se bojím, že by bylo málo ^o) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie