Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Banánový džem (nemusí se sterilizovat)

0.0
Banánový džem (nemusí se sterilizovat)

Potřebné ingredience

1 kg banánů, půl lžičky tlučeného hřebíčku, šťáva z jednoho citrónu, 0, 75 kg cukru, 1 dl rumu a můžete přidat gelfix 2 : 1 (v receptu není, ale já ho přidám ;-) ).

Postup přípravy

Nakrájené banány rozvaříme s litrem vody a vaříme do husta, pak přidáme cukr, citr. štávu a hřebíček. Opět povaříme a nakonec přilijeme rum. Plníme do nahřátých skleniček, nemusíme sterilizovat.
Tento recept mám od své tchýně. Ona si ho pro sebe na chuť dělala i z menšího množství banánů.

Takto to vypadá před nalitím do domácí pekárny (bez vody, ta už je v pekárně). Hřebíček jsem roztloukla a přes jemné sítko nasypala do nakrájených banánů.

Hotovo! Dělala jsem ze 600 g banánů a jsou z toho tři takovéto skleničky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vrsovanda 21. 6. 2008, 22:59
Ahojky Lucie, vyborny recept. Misto hrebicku (nemam ho rada :-|) jsem dala skorici a byla to take dobrutka. (L) PS .....cim vic rumu tim lepsi (H)
Delisa 23. 6. 2008, 9:42
@Vrsovanda Dobrý den Evi, díky za tip, také příště zkusím se skořicí (clamp) ........a s tím rumem máte svatou pravdu (Y) ;-) (hello)
Denisaaa 23. 6. 2008, 11:40
@Delisa Musím se přidat ke chvále (Y) Hřebíčku a rumu jsem dala dost - je vynikající. Příště by to opravdu s tou skořicí mohlo být taky zajímavé. Ale musela sem dát jen polovinu vody co píšete, protože jinak by mě to nezhoustlo :-$
Delisa 23. 6. 2008, 12:29
@Denisaaa (hello), když jsem dala o něco víc rumu, tak jsem také ubírala vodu, ale asi i tak může být vody o něco méně, než je psáno v origoš receptu (L)
gabska 20. 6. 2008, 22:30
Luci díky za receptík :-) Banány jsem zpracovala, a výsledek byl super. Nemáme doma už nic - s prominutím rodinka vše sežrala 8-| :-D Díky je to ňamina! |:o)
Delisa 21. 6. 2008, 21:22
@gabska Dobrý večer Gábi, tak to je dobře, jsem ráda, že chutnal ^o) Já ho mám nejradši na palačinky (jidlo) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
Denisaaa 5. 6. 2008, 8:27
Ahoj moc mě receptík zaujal a chtěla bych se zeptat, jestli si ty banány uchovají svojí chuť a jestli nezhnědnou. Kys. citronová se tam nemusí přidávat jako do ostatních džemů? Díky
Delisa 5. 6. 2008, 11:26
@Denisaaa Dobrý den Deniso (hello), já sem dám určitě reálné foto, až ho budu dělat. Zatím jsem ho nedělala. Recept mám od své tchýně, ona ho dělá a u ní jsem ho ochutnala. Barva se moc nezmění, je taková béžová. Kyselina citronová se tam nedává. Místo ní je tam ten citrón. No a chuť je výborná (Y) Budu ráda, když mi napíšete, zda Vám chutnal (hello)
Denisaaa 5. 6. 2008, 11:42
@Delisa Lucko děkuji za odpověď - určitě co nejdříve vyzkouším (child8)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie