Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Pečená povidla

Pečená povidla

Potřebné ingredience

2kg vypeskovaných švestek, 4 lžíce rumu, 1/4 - 1/2 lžičky skořice, 500g cukru, 2 lžíce octa

Postup přípravy

Švestky nasypeme do pekáčku (vyššího plechu),polijeme octem a dáme do vyhřáté trouby na 250 C, pečeme 25min. Poté posypeme polovinou cukru a pečeme dalších 25min na 250 C, ještě…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňková marmeláda s pektinem

Meruňková marmeláda s pektinem

Potřebné ingredience

20g citrusového přírodního pektinu, 2kg meruněk, 1kg třtinového cukru, citrónová šťáva (z 1/2 - 1 citrónu), hrst cukru

Postup přípravy

Kousky meruněk zasypeme cukrem, promícháme a za občasného míchání vaříme 30-40min., poté nahrubo rozmixujeme a přidáme pektin rozmíchaný v hrsti cukru a vaříme asi 5min. Lijeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kompot se solí

Kompot se solí

Potřebné ingredience

Ovoce, špetka soli do každé sklenice, převařená vychladlá (vlažná) voda

Postup přípravy

Ovoce napěchujeme do sklenice, přidáme špetku soli, zalijeme vodou, zavíčkujeme a vaříme v hrnci s vodou na 85-90°C asi 20min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rebarborovo-hrušková marmeláda

Rebarborovo-hrušková marmeláda

Potřebné ingredience

1000g očištěné a nakrájené rebarbory, 2 hrušky, 500g cukru, 20g citrusového pektinu

Postup přípravy

Ovoce smícháme se 450g cukru a dáme vařit. Když je ovoce měkké, rozmixujeme ho a podle hustoty buď dál vaříme nebo přidáme pektin rozmíchaný v 50g cukru. S pektinem vaříme 5 min.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla bez cukru

Povidla bez cukru

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 60ml balzamika (tmavé nebo světlé), skořice, rum

Postup přípravy

Vypeckované švestky polijeme octem, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Poté pečeme na 230°C 1-2 hodiny (záleží jak jsou šťavnaté), poté teplotu snížíme a pečeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládané okurky

Nakládané okurky

Potřebné ingredience

Lák: 1 l vody, 300g octa, 80g cukru, 30g soli. Koření: bobkový list, pepř, nové koření, hořčičné semínko. Okurky.

Postup přípravy

Svaříme vodu s cukrem a solí, přidáme ocet. Na dno sklenic rozdělíme koření, přidáme plátky okurek a zalijeme horkým lákem. Sterilujeme na 80°C 20 min.

Zobrazit více...

Kategorie