(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kompot se solí

Potřebné ingredience
Ovoce, špetka soli do každé sklenice, převařená vychladlá (vlažná) voda
Postup přípravy
Ovoce napěchujeme do sklenice, přidáme špetku soli, zalijeme vodou, zavíčkujeme a vaříme v hrnci s vodou na 85-90°C asi 20min.

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
5. 8. 2018, 10:43
Tak asi to zkusím,ještě mám ryngle a tak uvidím jaký bude rozdíl s tím co mám zavařené s cukrem

nahlásit
hacík
(upraveno)
3. 8. 2018, 7:16
PROČ SE PROSÍM PŘIDÁVÁ TA SŮL, cukr nedáváte vůbec? HANA



nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
5. 8. 2018, 11:55
@hacík
Jak píše Zdeňka...
nahlásit
marhulda
(upraveno)
3. 8. 2018, 10:38
@hacík
Špetka soli má vytáhnout tu sladkost z ovoce. Kdysi jsme tak zavařovali tuším třešně a meruňky a bylo to dobré.
nahlásit

krišon
(upraveno)
3. 8. 2018, 7:42
@hacík
No, mému tatínkovi, který byl velký zpracovatel ovoce a zeleniny, se jednou přihodilo, že dal do nálevu místo cukru sůl.....do hruškového kompotu, nikdy jsme neměli tak krásný kompot. Hrušky obvykle nahoře u víčka trochu zhnědnou, tentokrát ne, byly výstavní ... ale jíst se to nedalo
nahlásit