Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Dýňový kompot s jahodovou příchutí

Dýňový kompot s jahodovou příchutí

Potřebné ingredience

1 kg dýně,1, l vody,250 pískového cukru ,jahodovou trest .

Postup přípravy

Dýni nakrájíme na špalíčky a že špalíčku nakrájíme kostičky kousky a vložíme do čistých sklenic. Přidáme vroucí nálev z vody a cukru, a vložíme do čistých sklenic. ,do každé…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená dýně  do polévek nebo  pod maso

Zavařená dýně do polévek nebo pod maso

Potřebné ingredience

Dýni oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a na prošky a pak na kostičky Plníme do sklenic a sterilujeme 30 40 minut při teplotě 70 - 75 °C.

ZAVAŘENINY
Strouhaná dýně na zimu do buchet  i na polévku adt

Strouhaná dýně na zimu do buchet i na polévku adt

Potřebné ingredience

Dýně

Postup přípravy

Dýni oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a nástrouháme
Plníme do sklenic a sterilujeme asi 30-40 minut při teplotě 70 - 75 °C a vypneme hrnec a necháme to dojít.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMACI DÝNOVÉ  LUNCE BENS

DOMACI DÝNOVÉ LUNCE BENS

Potřebné ingredience

2,5 KG DÝNĚ ,1,20KG CIBULE,1,80 KG,1 KG RAJČAT,1-2 L OLEJE,30DKG CUKRU,7DKG SOLI,3DCL OCTA,1 LŽIČKA CHILI,KOŘENI,1 1-2 DCL VODY\r\n5 HŘEBIČKŮ,10 KULATYCH KULIČEK PEPŘE,10 KULATYCH KULIČEK NOVEHO KOŘENI,5 BOBKOVYCH LISTŮ VŠE POVAŘIME ASI 5 MINUT A PŘECEDIME ,VŠE SMICHAME DOHROMADY NAPLNIME DO SKLENIC A STERILIZUJEME 50 AŽ 60 MINUT.

Postup přípravy

VŠE SMICHAME DOHROMADY NAPLNIME DO SKLENIC A STERILIZUJEME 50 AŽ 60 MINUT\r\nJE TO VYNIKAJICI POUŽIVAM TO I DO GULAŠE

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kandovaná pomerančová nebo citronová  kůra

Domácí kandovaná pomerančová nebo citronová kůra

Potřebné ingredience

Pomerančová nebo citronová kůra, 0,5 l vody, 200g cukru,1 káv.lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

Pomeranče vydrhneme kartáčkem v horké vodě a osušíme. Kůru opatrně oloupeme škrabkou na okurky nakrájíme na nudličky . Kůru dáme do mísy se studenou vodou . Necháme 1 - 2 dny…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečný kompot

Jablečný kompot

Potřebné ingredience

jablka,1 l vody,250 pískového cukru

Postup přípravy

1. Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců\r\n2. Nakrájíme je na kousky a vložíme do čistých sklenic\r\n3. Přidáme vroucí nálev z vody a cukru, sklenice zavíčkujeme a pevně utěsníme\r…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Matesy z cuket

Matesy z cuket

Potřebné ingredience

1 kg cuket, 30dkg cibule,1 zarovnaná lžíce sůli,1,5 lžíce cukru ,2 lžičky mletého pepře 1,/5 dl oleje ,1 dl octa.

Postup přípravy

Cukety nakrájíme na 1 cm plátky , cibuli na kolečka, , prosypeme solí , promícháme a necháme 2-3 dny uležet. Občas promícháme.Pak vmícháme ostatní suroviny a plníme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dětská jablečno jahodová  přesnídávka je opravdu moc dobrá:-)

Dětská jablečno jahodová přesnídávka je opravdu moc…

Potřebné ingredience

5kg jablek, 500 kg jahod,2,5 l vody, 3 jahodové pudiky, 300-350g cukru.

Postup přípravy

Jablíčka rozkrojíme, a jen jim vydloubneme jaderník - neloupeme. a nastroháme jabka Zalijeme dvěma litry vody a rozvaříme. Ponorným mixérem dobře rozmixujeme, osladíme a znovu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečno dýnová přesnídávka s pudinkem

Jablečno dýnová přesnídávka s pudinkem

Potřebné ingredience

1,5 kg dýně , 1,5 kg jablek 500 ml vody , 300 g cukru krupice , 2 balíčky jahodového prášku

Postup přípravy

Oloupané a nastrohaná jabka a dýně rozvaříme se 1/4 litrem vody a 1/4 kg cukru. Vychladlé rozmixujeme.
Pudinkové prášky smícháme s trochou cukru, rozmícháme ve 1/4 litru vody…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýnová  přesnídávka  pro děti s pudinkem

Dýnová přesnídávka pro děti s pudinkem

Potřebné ingredience

3 kg dýně | 500 ml vody | 250 g cukru krupice | 2 balíčky vanilkového prášku

Postup přípravy

Oloupané a nakrájené gýně rozvaříme se 1/4 litrem vody a 1/4 kg cukru. Vychladlé rozmixujeme.
Pudinkové prášky smícháme s trochou cukru, rozmícháme ve 1/4 litru vody, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie