Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Silvestrovský guláš

Silvestrovský guláš

Potřebné ingredience

vejce 6 ks
cibule 1 ks
kabanosu 500 dkg


podle chuti:
česnek 3 stroužky
sůl
ocet
kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy

Recept na jednoduchý a přitom nevařený silvestrovský guláš. Výborně se na něj pije.
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce zchladíme, oloupeme, nasekáme nebo nakrájíme na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Potřebné ingredience

majonéza 5 lžic
mandle 75 g
pepř mletý
eidam 175 g
nať celerová
paprika mletá 1 lžička
cibulka lahůdková 1 ks
omáčka chilli
sýr plísňový 175 g

Postup přípravy

Oba sýry nahrubo nastrouháme, celerovou nať i lahůdkové cibulky posekáme najemno, vmícháme do sýra a rozetřeme. Okořeníme chilli, přidáme majolku nebo jogurt, promícháme a podle…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pestré toasty

Pestré toasty

Potřebné ingredience

kečup
pepř mletý
veka
sýr strouhaný 100 g
paprika mletá
paprika červená 1 ks
paprika zelená 1 ks
maso moravské uzené 200 g
česnek
olej
sůl
cibule 1 ks

Postup přípravy

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme proužky nakrájené papriky, prolisovaný česnek a kečup. Osolíme, okořeníme a dusíme asi 15 minut. Potom vmícháme na proužky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Trojhránky tří chutí

Trojhránky tří chutí

Potřebné ingredience

listové těsto 1 balíček


na ozdobu:
provensálské koření 2 lžíce
mletý kmín 1 lžíce
koření na pečené kuře 2 lžíce


na potření:
vejce 1 ks


podle chuti:
sůl

Postup přípravy

Vynikající chuťovka k přátelskému posezení s vínkem.

Dobře vychlazené listové těsto vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého ozdobným rádýlkem vykrajujeme čtverečky, ze…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Vejce plněná sýrem

Vejce plněná sýrem

Potřebné ingredience

vejce 8 ks


na ozdobu:
kečup
bazalka 3 lístky


náplň:
lučina 160 g


podle chuti:
mletý černý pepř

Postup přípravy

Tato vejce jsou velice dekorativní a hodí se k silvestrovské party. Můžeme je plnit i jinými ingrediencemi. Recept je na 16 půlek vajec.

Vejce uvaříme během 8 - 10 minut a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šunkové rolky s křenovým krémem

Šunkové rolky s křenovým krémem

Potřebné ingredience

sůl
petrželka
šunka
smetana 125 ml
pepř mletý
křen strouhaný
tvaroh jemný 100 g
salát listový

Postup přípravy

Tak toto je tradiční předkrm na české Vánoce. Většina z nás ho vynechává, ale když už slavnostní večeře, tak proč ne předkrm.

Tvaroh našleháme, přidáme nastrouhaný křen,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci

Utopenci

Potřebné ingredience

400 g špekáčků
4 ks cibule
1 ks malé feferonky
4 lžíce Jemný kečup Hellmann´s
15 lžic vody
5 lžic octa
4 lžíce oleje
4 lžíce worchesterské omáčky
1 lístek bobkového listu
1 ks nového koření
špetku chilli koření
špetku soli
špetku pepře

Postup přípravy

Všechny přísady na nálev 5 minut vaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme Jemný kečup Hellmann´s. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací sklenice,…

Zobrazit více...

Kategorie