Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Nakládaný pikantní sýr s olivami

Nakládaný pikantní sýr s olivami

Potřebné ingredience

50 dkg sýru, nakrájeného na kostičky 2 červené paprika nakrájená na proužky 2 cibule nakrájené na kolečka 1 malá sklenička nakládaných paprik (kozí rohy) 20 dkg oliv s papričkou tymián provensálské koření mletý pepř 4 stroužky česneku, rozmačkaného sůl trochu octa 1 dl olivového oleje

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli, papriku a kozí rohy dáme do mísy, trochu osolíme a zakapeme lehce octem. Přidáme celé olivy, tymián, provensálské koření, opepříme, přidáme česnek a přilijeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Plněný bramborák

Plněný bramborák

Potřebné ingredience

1kg,brambor, sůl, , pepř, česnek , majoránka , cibule , hladká mouka , sýr cihla (v celku + plátky), nápn : hořčice, šunka, žampiony, dietní párky, strouhanka a vejce na obalení

Postup přípravy

Nastrouháme najemno brambory, přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, osmaženou cibuli a na kostičky nakrájený sýr.Podle potřeby zahustíme moukou,
Vše zamícháme a usmažíme vetší …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Vejce ochucená máslem -)

Vejce ochucená máslem -)

Potřebné ingredience

natvrdo uvařená vejce másla s různou příchutí dle níže uvedených receptů

Postup přípravy

Vejce podélně rozřízneme a nazdobíme ochuceným máslem, které nastříkáme cukrářskou zdobičkou. Navrch ozdobíme podle druhu másla.

- lososové
5 dkg uzeného lososa v oleji …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Klobáskové koláčky

Klobáskové koláčky

Potřebné ingredience

35 dkg hladné mouky 25 dkg másla 2 dcl zakysané smetany sůl klobása (nakrájená na kolečka) 2 vejce 10 dkg strouhaného sýra

Postup přípravy

Z mouky, másla, zakysané smetany a soli vypracujeme těsto a necháme přes noc odpočinout v chladu. Druhý den z něj vykrájíme kolečka a malé hvězdičky (stejný počet). Kolečka dáme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci ze zelím

Utopenci ze zelím

Potřebné ingredience

Na 2 l sklenici: 12 špekáčků 2 větší cibule mletá pálivá paprika sušené chilli papričky 1 sáček kysaného zelí Nálev: 0,5 l octa 0,25 l vody 4 tabletky umělého sladidla 6 kuliček nového koření 6 kuliček pepře 3 bobkové listy lžička soli

Postup přípravy

Nálev svaříme.
Cibuli nakrájíme na slabé proužky. Špekáčky podélně nařízneme, potřeme mletou pálivou paprikou a dovnitř vložíme cibuli. Nyní budeme vrstvit do sklenice:…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaná směska sýrů

Nakládaná směska sýrů

Potřebné ingredience

Na 3l sklenici : 2 Sedlčanské dvouplísňové sýry 40 dkg Nivy 1 Hermadur 20 dkg balkánského sýru 40 dkg cihly 1 červená paprika - kapie 1 zelená paprika – kapie 1 žlutá paprika – kapie 2 větší cibule 6 stroužků česneku 1 litr olivového oleje pepř celý, barevný provensálské koření 30 dkg černých oliv 30 dkg zelených oliv

Postup přípravy

Sýry nakrájíme na kostky, papriky a cibuli na slabé proužky, česnek na plátky.
Nyní budeme suroviny vrstvit do sklenice:
sýr – posypme provensálským kořením a pepřem, olivy…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Domácí SÝR

Domácí SÝR

Potřebné ingredience

1 balíček tučného tvarohu 1/8 kg másla, Hery nebo podobného tuku 1 žloutek sůl

Postup přípravy

Tuk rozpustíme v menším hrnci, přidáme tvaroh, osolíme a za stálého míchání vaříme na mírném ohni několik minut. Potom přidáme žloutek a ještě chvíli necháme povařit, až směs…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
DOMÁCÍ HOŘČICE

DOMÁCÍ HOŘČICE

Potřebné ingredience

1 kg rajčat 1 kg paprik 1 velká cibule 1 palice česneku 15 dkg cukru 8 dkg soli 2 dcl octa 1 lžička pepře / dle chuti/ 1/2 sklenky oleje, 1 velká obyčejná hořčice evt. možno přidat 3 ks feferonek

Postup přípravy

Rajčata,papriky, cibuli, česnek rozkrájíme do většího hrnce, přidáme ostatní suroviny a vaříme asi 30 min / musí se ještě odpařit voda / Necháme vychladnout. Po té rozmixujeme a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Domácí tláča -)

Domácí tláča -)

Potřebné ingredience

2 kg vařeného libového masa (z plece, krkovice, kolen), 2 kg vařeného tučného masa (z hlavy, laloku), vepřové nožičky, 500 g vepřového srdce a jazyka, 500 g vařené kůže (získané při stahování sádla), asi 1/2 l nemastného vývaru, popřípadě kousek syrových a vařených jater, 10 g mletého pepře, 3 g mletého nového koření, asi 30 g česneku, 50 g syrové cibule, špetka majoránky, asi 80 g soli

Postup přípravy

Maso uvaříme tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme do měkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme vychladnout, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek, vše…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný domácí Hermelín

Nakládaný domácí Hermelín

Potřebné ingredience

250 ml oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžička pikantního Pikant fixu (Dr. Oetker), 3 lžíce 8% octa, 3 hermelíny á 150 g, případně cibule, česnek, olivy...

Postup přípravy

Na mírném ohni necháme v oleji rozpustit cukr, Pikant fix a ocet. Až se cukr rozpustí, stáhneme směs z plotny a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na kostičky a narovnáme do…

Zobrazit více...

Kategorie