Ivančiny zapečené bagety
Potřebné ingredience
dlouhé francouské bagety,uzenina (moravské,šunka,anglic. slanina.....),tvrdý sýr nastrouhaný na hrubo,šery rajčátka. Pomazánka česneková (základ:sýr,majolka a česnek) -tato pomaz. je vynikající i na jednohubky! Pomazánka vaječnohořčicová (základ:jemně strouhané vejce uvařené na tvrdo,majolka,hořčice)
Postup přípravy
Bagetu rozkrájíme asi na 3x a potom ještě podélně,tak nám vznikne 8 kousků.Ale záleží na Vás jak ji rozkrájíte.Na polovinu namažeme česnekovosýrovou a druhou polovinu…
Šneci se slaninou - z listového těsta.
Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta,200g anglické slaniny,200g tvrdého sýru,kečup,4 stroužky česneku,koření podle chuti (např.oregano,bazalka,tymián ....).Mouku na vál a vejce na potření.
Postup přípravy
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenkou placku.Potřeme ji kečupem smíchaným s jemně nastrouhaným česnekem,posypeme jemně nastrouhaným sýrem a na závěr těsto poklademe plátky…