Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomazánky

Přidat recept
POMAZÁNKY
Pórková pomazánka

Pórková pomazánka

Potřebné ingredience

1 tenký pórek, 100 g Lučiny, 100 g pomazánkového másla (možno nahradit tvarohem), sůl (může být i bylinková nebo česneková), v případě potřeby na naředění trochu řidší kysané smetany, syrovátky, kefíru, podmáslí nebo mléka

Postup přípravy

Pórek nasekat na drobno.

Pomazánkové máslo a Lučinu spolu v misce vymíchat do hladka, v případě potřeby upravit hustotu přidáním řidší kysané smetany, syrovátky, kefíru,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Bagel s tvarohovou pomazánkou s lososem

Bagel s tvarohovou pomazánkou s lososem

Potřebné ingredience

* NA BAGEL: 500 g pšeničné chlebové mouky,10 g soli, 20 g cukru, 240 ml vlažné vody, 20 g másla, 5 g čerstvého droždí, 1 vejce + 1 další vejce na potření, něco na posyp (semínka, mák ... nemusí být nic); * NA POMAZÁNKU: 250 g polotučného tvarohu, 100 g uzeného lososa, ½ limetky, 1-2 lžíce čerstvého kopru, 1 jarní cibulka, sůl, bílý pepř

Postup přípravy

BAGELY:

V jedné menší misce smíchat mouku + sůl + cukr, v další malé misce rozšlehat jedno vejce a v další nechat rozpustit máslo (nesmí být horké).

Ve větší míse…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Domácí máslo

Domácí máslo

Potřebné ingredience

smetana

Postup přípravy

Samozřejmě ideální je domácí smetana, ale protože ne vždy je možnost jí získat, může posloužit i kupovaná - měla by být pasterovaná (ne UHT) a bez stabilizátoru (používá se…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Šunková pěna s riccotou

Šunková pěna s riccotou

Potřebné ingredience

200 g šunky, 30 g másla (nebo margarínu), 250 g ricotty, sůl, pepř

Postup přípravy

Šunku a máslo vložit do robotu a promixovat do hladka (pokud nemáte přístroj, který by vám šunku tak rozmixoval, stačí jí nastrouhat na jemném struhadle).

K rozmixované…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarohová pomazánka - pestrá

Tvarohová pomazánka - pestrá

Potřebné ingredience

250 g tvarohu, 2 mladé mrkve, 50 g krůtí nebo kuřecí šunky, 50 g tvrdého sýra (gouda, eidam, čedar), 1 vejce uvařené natvrdo, 1 lžička plnotučné hořčice, pažitka, sůl, pepř

Postup přípravy

Mrkev, vejce i sýr nastrouhat najemno.
Šunku pokrájet na malé kousky.
Pažitku posekat najemno.

Všechno smíchat, dle chuti osolit a opepřit.

Zobrazit více...

Kategorie