Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Bagel s tvarohovou pomazánkou s lososem

0.0
Bagel s tvarohovou pomazánkou s lososem

Potřebné ingredience

* NA BAGEL: 500 g pšeničné chlebové mouky,10 g soli, 20 g cukru, 240 ml vlažné vody, 20 g másla, 5 g čerstvého droždí, 1 vejce + 1 další vejce na potření, něco na posyp (semínka, mák ... nemusí být nic); * NA POMAZÁNKU: 250 g polotučného tvarohu, 100 g uzeného lososa, ½ limetky, 1-2 lžíce čerstvého kopru, 1 jarní cibulka, sůl, bílý pepř

Postup přípravy

BAGELY:

V jedné menší misce smíchat mouku + sůl + cukr, v další malé misce rozšlehat jedno vejce a v další nechat rozpustit máslo (nesmí být horké).

Ve větší míse spolu smíchat vodu a droždí, až se droždí úplně rozpustí. Potom přidat rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo a mouku.
Zamíchat v těsto, přikrýt a nechat 10 minut odpočinout.

Potom v míse několikrát přeložit (těsto vytáhnout a přeložit, konec zatlačit doprostřed, těsto pootočit a zase vytáhnout a přeložit .... a tak pořád dokola), přikrýt a nechat 10 minut odpočívat.
Toto přeložení opakovat 3x, při třetím přeložení by už těsto mělo být pěkně hladké a pružné (pokud ne, tak přidat ještě jeden odpočinek a přeložení navíc).
Po posledním přeložení těsto přikrýt a nechat kynout 1 hodinu.

Vykynuté těsto vyklopit na vál, rozdělit na 9 dílů a z každého dílu vyválet kulatý bochánek.
Doprostřed bochánku udělat díru prstem a opatrně těsto roztáhnout do pravidelného tvaru (díru udělat raději větší, těsto ještě dost nakyne) a nechat 10 minut odpočívat.

Mezitím si dát vařit do širšího hrnce vodu + cca 1 lžičku soli, zapnout troubu - rozpálit jí na 250°C a připravit vejce na potření (tzn. rozšlehat).

Bagely vložit do vroucí vody (měly by rovnou vyplavat) a vařit 5 minut (v polovině otočit). Po uvaření bagely položit na plech a nechat trochu vychladnout.
Potom potřít rozšlehaným vejcem, posypat semínky, vložit do trouby - zapařit a stáhnout na 200°C a péct cca 15 minut dozlatova.
Upečené bagely nechat vychladnout na mřížce.


TVAROHOVÁ POMAZÁNKA S LOSOSEM

Kopr, cibulku i lososa pokrájet, z limetky vymačkat šťávu.
V misce rozšlehat tvaroh s limetkovou šťávou, osolit a opepřit.
Potom přidat pokrájený kopr, cibulku a lososa a vše dobře promíchat.

V jedné menší misce smíchat mouku + sůl + cukr, v další malé misce rozšlehat jedno vejce a v další nechat rozpustit máslo (nesmí být horké). V další míse spolu smíchat vodu a droždí, až se droždí úplně rozpustí. Potom přidat rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo a mouku. Zamíchat v těsto, přikrýt a nechat 10 minut odpočinout.

Potom v míse několikrát přeložit (těsto vytáhnout a přeložit, konec zatlačit doprostřed, těsto pootočit a zase vytáhnout a přeložit .... a tak pořád dokola), přikrýt a nechat 10 minut odpočívat. Toto přeložení opakovat 3x, při třetím přeložení by už těsto mělo být pěkně hladké a pružné (pokud ne, tak přidat ještě jeden odpočinek a přeložení navíc).

Po posledním přeložení těsto přikrýt a nechat kynout 1 hodinu.

Vykynuté těsto vyklopit na vál, rozdělit na 9 dílů a z každého dílu vyválet kulatý bochánek.

Doprostřed bochánku udělat díru prstem a opatrně těsto roztáhnout do pravidelného tvaru (díru udělat raději větší, těsto ještě dost nakyne) a nechat 10 minut odpočívat. Mezitím si dát do širšího hrnce vodu + cca 1 lžičku soli, zapnout troubu - rozpálit jí na 250°C a připravit vejce na potření (tzn. rozšlehat).

Bagely vložit do vroucí vody (měly by rovnou vyplavat) a vařit 5 minut (v polovině otočit). Po uvaření bagely položit na plech a nechat trochu vychladnout. Potom potřít rozšlehaným vejcem, posypat semínky, vložit do trouby - zapařit a stáhnout na 200°C a péct cca 15 minut dozlatova.

Upečené bagely nechat vychladnout na mřížce.

Kopr, cibulku i lososa pokrájet, z limetky vymačkat šťávu.

V misce rozšlehat tvaroh s limetkovou šťávou, osolit a opepřit. Potom přidat pokrájený kopr, cibulku a lososa a vše dobře promíchat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie