Ukrajinský boršč
Potřebné ingredience
Předem upozorňuji, že množství surovin je „od oka“, boršč musí být hustý. Maso na bujon (nejlépe hovězí ale může být i třeba skopové, vepřové apod.), jednu větší červenou řepu, ¼ menší hlavy bílého zelí, dvě střední mrkve, jedná cibule, čtyři středně velké brambory, den dopředu namočené fazole (pokud někdo nemá rád, možno vynechat), houby (také nemusí být), bobkový list, pepř celý, sůl, tuk na smažení, 1 rajský protlak nebo cca 100ml kečupu, ocet, cukr, Masox, česnek, zakysaná smetana. Čerstvou červenou řepu můžeme nahradit řepou naloženou ve sladkokyselém nálevu, v tomto případě cukr a ocet vynecháme.
Postup přípravy
Z masa a koření uvaříme vývar. Po uvaření scedíme, vyndáme maso a ve vývaru uvaříme fazole, až budou poloměkké. Mezitím na hlubší pánvi rozehřejeme tuk a na něm necháme…