Ukrajinský boršč
Potřebné ingredience
Předem upozorňuji, že množství surovin je „od oka“, boršč musí být hustý. Maso na bujon (nejlépe hovězí ale může být i třeba skopové, vepřové apod.), jednu větší červenou řepu, ¼ menší hlavy bílého zelí, dvě střední mrkve, jedná cibule, čtyři středně velké brambory, den dopředu namočené fazole (pokud někdo nemá rád, možno vynechat), houby (také nemusí být), bobkový list, pepř celý, sůl, tuk na smažení, 1 rajský protlak nebo cca 100ml kečupu, ocet, cukr, Masox, česnek, zakysaná smetana. Čerstvou červenou řepu můžeme nahradit řepou naloženou ve sladkokyselém nálevu, v tomto případě cukr a ocet vynecháme.
Postup přípravy
Z masa a koření uvaříme vývar. Po uvaření scedíme, vyndáme maso a ve vývaru uvaříme fazole, až budou poloměkké. Mezitím na hlubší pánvi rozehřejeme tuk a na něm necháme…
Americká zálivka
Potřebné ingredience
100g tatarské omáčky, 50g bílého jogurtu, 50g kečupu, pepř, sůl, trochu citronové šťávy.
Postup přípravy
Tento recept není můj, ale máme tuto zálivku moc rádi, tak třeba se někomu zalíbí také :o)
100g tatarské omáčky, 50g bílého jogurtu, 50g kečupu, pepř, sůl, trochu citronové…
Jednoduchá brokolice s vejci
Potřebné ingredience
Brokolice, vejce, pepř, sůl, česnek, máslo nebo olej.
Postup přípravy
Brokolici rozebereme na růžičky, přičemž ponecháme delší stonky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Odhodíme na cedník a necháme okapat. Na pánví rozpustíme máslo nebo ohřejeme…
Zapečené plněné rohlíky
Potřebné ingredience
Rohlíky (mohou být i starší), buřty nebo jiný salám, který mate rádi, cibule, kapie , tvrdý sýr, kečup, tatárka nebo majolka.
Postup přípravy
Rohlíky z vrchu rozřízneme (jako když se děla parek v rohlíku), prsty to zevnitř trochu zmáčkneme aby bylo víc místa pro náplň. A střídavě plníme na nudličky nakrájenými buřty,…