Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Letní polévka s rajčaty a cizrnou

Letní polévka s rajčaty a cizrnou

Potřebné ingredience

Olivový olej velká cibule 2 mrkve celer (lépe řapíkatý celer) rajčátka uzrála na sluníčku (spařená a oloupaná) 2 lžíce rajčatového protlaku Vývar zeleninový (nebo kostka) 1 plechovka konzervované cizrny petrželka římský kmín kuskus

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku, na kostky pokrájenou mrkev, na plátky celer.
Přidejte římský kmín asi 1 lžičku
Přidejte ostatní suroviny kromě kuskusu a vařte 30 minut
Po té…

Zobrazit více...
POLÉVKY
RYBÍ POLÉVKA SE ZELENINOU JAK CHUTNÁ NÁM

RYBÍ POLÉVKA SE ZELENINOU JAK CHUTNÁ NÁM

Potřebné ingredience

Kapří hlavy nebo klidně kus masa, trup a podobně, co máte a co chcete použít kořenová zelenina + řapíkatý celer (není nutný) sůl, muškátový oříšek, bobkový list, nové koření, kuličky pepře mouka, máslo housky - starší nejlépe několik dní aby se nedrobily

Postup přípravy

Kapří maso si dáme vařit s kořenovou zeleninou a s kořením - bobkový list, nové koření, pepř, sůl

Na másle orestujeme petržel, mrkev a řapíkatý celer (nakréjené na kostičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
MŮJ KUŘECÍ KALDOUN

MŮJ KUŘECÍ KALDOUN

Potřebné ingredience

Kuřecí ořez zelenina - mrkev, celer, petržel, hrášek, květák, cibule - nemusí být vejce

Postup přípravy

Na troše oleje osmahneme zeleninu na kostičky až je zlatavá. Pak dáme do kastrolu ořez kůží dolů a osmahneme ještě kuře. Zalijeme horkou vodou, dáme petrželovou nať nebo libeček…

Zobrazit více...
POLÉVKY
PETRŽELOVÝ KRÉM SE ŽAMPIONY

PETRŽELOVÝ KRÉM SE ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

 1 cibule
 2 svazečky petrželové nati
 100 g žampionů
 25 g másla
 1 PL hladké mouky
 1/2 l drůbežího vývaru
 sůl
 bílý pepř
 muškátový oříšek
 1/4 l smetany ke šlehání
 2 PL nastrouhaného eidamu
 4 žloutky

Postup přípravy

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
2. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme
3. Žampiony očistíme a rozkrojíme na plátky
4. Směs těchto surovin osmahneme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BORŠČ

BORŠČ

Potřebné ingredience

 1 ½ l vody
 1/4 kg hovězího masa
 1/2 kg vepřového masa
 20 dkg zeleniny (mrkev, petržel, celer)
 20 dkg červené řepy
 20 dkg hlávkového zelí
 5 dkg tuku
 5 dkg mouky
 1/8 l kyselé smetany
 sůl

Postup přípravy

1. Maso nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě téměř doměkka
2. Pak přidáme zlatou jíšku
3. Dále přidáme na kousky nakrájenou zeleninu a na nudličky nakrájené zelí
4…

Zobrazit více...

Kategorie