POLÉVKY
Zobrazit více...
Buřtguláš ala Jitka
Potřebné ingredience
Špek, špekáčky, cibule, brambory, sladká paprika, česnek, sůl, pepř, lžíce hl. mouky, majoránka
Postup přípravy
Špek nakrájím na kostičky, cibuli nadrobno, špekáčky na malé kostičky, brambory taky na kostičky. Rozpustím špek, na něm osmahnu cibulku, pak přidám špekáčky a restuji, pak přidám…
POLÉVKY
Zobrazit více...
Z uzeného masa - vynikající
Potřebné ingredience
uzené maso, cibule, česnek, sůl, pepř, sladká paprika, chilli, kroupy, kyselé zelí, houby, klobása
Postup přípravy
Uzené maso uvaříme ve vodě s cibulí. Vývar procedíme, maso můžeme použít jinak, nebo ho nakrájet do polévky. Do vývaru přidáme vařené kroupy, propláchnuté kyselé zelí, na kolečka…