Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Polévka z hlívy ústřičné a la dršťková

Polévka z hlívy ústřičné a la dršťková

Potřebné ingredience

250 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 2 mladé cibulky, zeleninový vývar, mletá paprika, majoránka, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, olej, petrželka

Postup přípravy

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a mrkev. Necháme krátce osmažit, přisypeme mouku a papriku (část může být i pálivá - kvůli malému…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mlíčná polévka

Mlíčná polévka

Potřebné ingredience

Brambory, 1 lžíce červená paprika, vegeta, 6 bobkových listů, 1 lžíce oleje, , 1 - 2 litry mléka, 5-8 vajec, ocet Zasmažka: máslo a hladká mouka

Postup přípravy

Brambory nakrájené na kostičky vložíme do hrnce, zalijeme pouze tolik vodou, kolik dosahují brambory. Přidáme červenou papriku, vegetku, bobkový list a olej. Vše vaříme doměkka.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sýrová polévka

Sýrová polévka

Potřebné ingredience

Brambory, tavený sýr, masox, olej, mouka, mrkev

Postup přípravy

Do vody nakrájíme na kostičky brambory, přidáme 2-3 kostky taveného sýra, masox a přivedeme k varu... Když jsou brambory měkké, uděláme jíšku s oleje a mouky a vmícháme do polévky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí polévečka

Hovězí polévečka

Potřebné ingredience

hovězí maso na polévku, voda, mrkev, celer, petržel, nové koření, černý pepř celý

Postup přípravy

Do hrnce dáme maso, které zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme spolu s novým kořením, černým pepřem, cibulí a česnekem. Tak za 1,5 hod přidáme zeleninu... a opět vaříme do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vynikající kapustová polévečka

Vynikající kapustová polévečka

Potřebné ingredience

Kapusta, brambory, hovězí bujon, šunková klobása, sůl, drcený kmín, voda, hladká mouka, petrželka

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na drobné kousky a vhodíme do vody. Vaříme do změknutí s kostkou hovězího bujonu. Jakmile se nám zdá, že už je kapusta měkká, vhodíme na kostičky nakrájené…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda s hříbky

Kulajda s hříbky

Potřebné ingredience

Brambory, masox, sušené hřiby, hladká mouka, mléko, 2 vejce, kopr, ocet, koření: bobkový list, nové koření, černý pepř celý

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostičky, dáme do vody a spolu s masoxem dáme vařit. Mezitím si v hrnečku spaříme vařící vodou sušené hříbky, které po asi 5 minutách nakrájíme na menší…

Zobrazit více...

Kategorie