POLÉVKY
Zobrazit více...
Výborná fazolová polévka
Potřebné ingredience
Fazole,kořenová zelenina,cibule,angl.slanina,olej,česnek,protlak,cukr masox,sůl,majoránka,nové koření,bobkový list.
Postup přípravy
Den předem namočit fazole,dám vařit v téže vodě doměka.Na oleji zpěním slaninu,přidám cibuli,zesklovatět,kořenovou zeleninu lžíci cukru -osmahnu.Potom lžíci protlaku,3kuličky…
POLÉVKY
Zobrazit více...
BORŠČ
Potřebné ingredience
uzená žebra,nebo něco jiného uzeného,kousek vepřového,nebo kousek hovězího masa,rajský protlak,kořenová zelenina,cibule,čerstvá červená řepa,zelí,brambory,máslo,ocet,cukr,sůl,zakysaná smetana,podravka a pod.
Postup přípravy
Uvaříme si maso,mezitím na másle osmahnout cibuli,kořenovou zeleninu,přidat protlat a nechat spojit.Zalít vývarem a vařit.Červenou řepu nakrájet na kostičky zvlášť na másle…