Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Žampionový krém

Žampionový krém

Potřebné ingredience

300 g čerstvých žampionů, 150 g cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 masox, 1 smetana na vaření, sůl, pepř, bobkový list, kopr, petrželka

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli orestovat na másle, přidáme 1/2 očištěných a na plátky nakrájených žampionů, zesklovatíme je na cibulce, přidáme hladkou mouku, kterou osmahneme a zalijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá zelňačka

Bílá zelňačka

Potřebné ingredience

1 sklenici sterilovaného zelí sladkokyselého-velkou sklenici, 4 brambory nakrájené na malé kostičky ,1 cibule ,2 lžíce másla , 2 lžíce hladké mouky ,2 litry zeleninového vývaru ,sůl ,2 bobkové listy ,asi 7 kuliček celého pepře a 7 kuliček nového koření ,1 kelímek šlehačky

Postup přípravy

V hrnci necháme zesklovatět na másle na drobno nakrájenou cibuli,zaprášíme moukou a zalijeme zeleninovým vývarem,přidáme zelí i s nálevem.Přidáme koření( dávám do sítka,abych ho…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Uzená s kapáním

Uzená s kapáním

Potřebné ingredience

Vývar z uzeného masa,kousek uzeného masa,kořenová zelenina: mrkev,celer,petržel,kousek pórku,1 stroužek česneku,pepř,sůl,zelená petrželka Na kapání: 1 vejce,3 lžíce vody,4 asi lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy

Do vývaru z uzeného masa dáme kousky masa nakrájeného na kostičky .Kořenovou zeleninu a stroužek česneku nastouháme (já si nasekám v elektrickém sekáčku),dáme do polévky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová polévka se zeleninou

Špenátová polévka se zeleninou

Potřebné ingredience

2 středně velké mrkve,1 zelená paprika,1/4 menšího celeru,kus zelené části pórku,1 cibule,2 lžíce mraženého hrášku,1 balení mraženéholistového špenátu,2 stroužky česneku,21 lžíce polévkového koření,pepř,sůl,2 vejce uvařená natvrdo.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme,pokrájíme si ji namenší kousky adáme vařit do 1 a 1/2 litru vody,přidáme polévkové koření a uvaříme do měkka.Pak přidáme rozmražený špenát,povaříme asi…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sváteční česnečka

Sváteční česnečka

Potřebné ingredience

1 l hovězího vývaru ( z kostí ),,asi 4 stroužky česneku ( podle chuti ),8 dkg toustové šunky,8 dkg eidamu,pepř,sůl,majoránku,2 krajíčky chleba ,sádlo na osmažení chleba,zelená petrželka

Postup přípravy

Chleba nakrájíme na malé kostičky a osmažíme do zlatova.Do vývaru přidáme utřený česnek,nasypeme drcenou majoránku,dochutíme solí a pepřem,přidáme nasekanou zelenou petrželku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z kysaného zelí

Polévka z kysaného zelí

Potřebné ingredience

1/2 sáčku kysaného zelí,10dkg slaniny,1 cibule , sádlo ,vrchovatou lžíci hladké mouky,1 lžíce sladké papriky, 1 kelímek sladké smetany,1 kostka bujonu (bez konzervantů ),sůl.pepř,1 brambora

Postup přípravy

Zelí ze sáčku dáme vařit do 1/2 litru vody. Na sádle osmažíme kostičky slaniny a cibuli nakrájenou najemno ,zasypeme hladkou moukou-rozmícháme ,vsypeme červenou papriku ,zalijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Celerová polévka se sýrem

Celerová polévka se sýrem

Potřebné ingredience

1 středně velký celer,1 pórek,1,5 l vývaru z kostky,2 dl mléka,1 cibule,pepř,sůl,10 dkg sýra,celerová nať,máslo

Postup přípravy

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle,přidáme na menší kousky očištěný a nkrájený celer a plátky pórku a asi 5 minut opékáme.Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.Pak vše…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Potřebné ingredience

400g červené řepy, 400g rajčat v plechovce, 750ml vývaru, 1-2 lžíce balzamika, sůl, pepř,1 lžička tymiánu, 1 stroužek prolisovaného česneku, olej, zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

Řepu nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kousky, chvíli ji restujeme na lžíci oleje, přidáme rajčata, koření a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka (20-30 min.), poté rozmixujeme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá jitrnicová polévka

Rychlá jitrnicová polévka

Potřebné ingredience

2 jitrnice,1 a 1/4 l vody,asi 100g kořenové zeleniny( kousek mrkve,petržrlr,celeru),1 masox ( bez glutamátu),peř,sůl,majoránku,česnek na dochucení

Postup přípravy

Obsah jitrnic vytlačíme do hrnce,zalijeme vodou a rozšleháme.přidáme zeleninu nahrubo nastrouhanou,masox a vaříme do změknutí zeleniny.Dochutíme,solí,pepřem,majoránkou a česnekem.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová polévka s vejcem

Špenátová polévka s vejcem

Potřebné ingredience

2 lžíce másla, mražený listový špenát,1 cibule,sůl,pepř,1 kostka bujonu bez glutamátu,asi 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce,1 smetana na vaření

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle.Přidáme hladkou mouku a připravíme si světlou jíšku .kterou zalijeme asi 3/4 litru vody a dobře rozšleháme ,přidáme masox a špent…

Zobrazit více...

Kategorie