Skvělá smetanová zelná / zelňačka s fazolemi
Potřebné ingredience
1/2 hlavy zelí (nebo cca 250-300 g kysaného zelí), sůl, kousek másla, 1 litr masoxu nebo zeleninového vývaru, brambory, 250 ml smetany na vaření (Rama) - lze nahradit mlékem, 250 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, plechovka červených fazolí, 1 noha klobásky nebo anglická slanina
Postup přípravy
Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky, přidáme do vývaru, přivedeme do varu a přidáme máslo. Vaříme doměkka. Pokud máme kysané zelí, tak ho před vařením pořádně umyju, aby pak…
Fazolová polévka s rajčatovým protlakem
Potřebné ingredience
Fazole, cibule, česnek, hladká mouka, malý rajčatový protlak, zeleninový vývar nebo vývar z masoxu, mrkev, klobása nebo párky
Postup přípravy
Na noc namočíme fazoli do studené vody. Připravíme si vývar a povaříme v něm fazoli. Necháme vychladit. Mezitím na oleji zpěníme cibuli s česnekem, zasypeme 2 PL hladké mouky,…