Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
*Rybičková (sardinková) polévka

*Rybičková (sardinková) polévka

Potřebné ingredience

Zeleninu "pod svíčkovou" (mrkev, petržel a dobrý je i kousek celeru, pokud máte) - tak kolem půlkila - na kostičky osmahnout na trošce oleje "do sklovata", zalít asi litrem vody a povařit s asi deseti kuličkami pepře a nového koření (bobkový list taky neuškodí), zahustit asi dvěma navršenými lžícemi hladké mouky rozkvedlanými ve dvou deci vody. A ještě sůl! Když je zelenina měkká, přihodit jednu nebo dvě konzervy rybiček - jaké chcete: tuňák, sleď, sardinky nebo klidně kombinaci. Jen aby nebyly v tomatě (možná by to taky bylo dobrý, ale vyzkoušeno nemám). A teď to hlavní - přistrouhat asi čtvrtku muškátového oříšku - pak to má ten správný šmrnc! Nechat pár hodin odležet a už moc nemíchat, aby se rybky jen rozpadly, ale nebyly napadrť. Nakonec je možno ještě zjemnit pár lžicemi smetany nebo oříškem másla (pokud nepoužijete olejovky, ty jsou mastné dost). Podávat s osmahnutými kostičkami housky.

Postup přípravy

Kdo se těší na Vánoce na rybí polévku, určitě nebude zklamaný - je to levná a moc dobrá náhražka.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná a jednoduchá letní BRAMBORAČKA nakyselo - možno i po studenu..

Výborná a jednoduchá letní BRAMBORAČKA nakyselo -…

Potřebné ingredience

Asi kilo a vařených brambor (možno uvařit ve slupce, nebo použít bramborovou kaši), 2 vejce, aspoň 5 kyselých okurek + trochu láku, zakysaná smetana, kmín, sůl, vegeta, může být zelená cibulka, 2-3 litry vody, jak kdo rád husté..

Postup přípravy

Vodu přivedeme k varu, přidáme brambory a koření, rozmixujeme (část brambor nechávám ve velkých kusech), vmícháme vejce a nakrájené okurky, okyselíme lákem. Nakonec vložíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Moc dobrá polívka ÚPLNĚ zadarmo (třeba se bude hodit, jestli k nám dorazí KRIZE)

Moc dobrá polívka ÚPLNĚ zadarmo (třeba se bude hodit,…

Potřebné ingredience

voda z těstovin (pokud není moc slaná) - asi dva litry, 2-3 lžíce hladké mouky, voda z pytlíku z kysaného zelí, kmín, dvě hrsti sušených hub (půlku jsem nahradila několika podušenými žampiony), nemusí být: lžička sádla, cibule, česnek

Postup přípravy

Tuto polévku jménem Mačanka - jídlo chudých jsem našla na jakémsi slovenském webu - vzbudil tam velkou polemiku, každý v diskuzi psal, že jeho stará mama to dělala jinak - já jsem…

Zobrazit více...

Kategorie