Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Podkrkonošské kyselo

Podkrkonošské kyselo

Potřebné ingredience

kyselo - 4 polévkové lžíce houby brambory koření - sůl, kmín máslo vejce - tolik, kolik bude strávníků cibule zelená petrželová nať, pažitka

Postup přípravy

Kvásek (stačí tak čtyři lžíce) rozmíchejte v hrnku vlažné vody, nejlépe večer předem. Do misky vlažné vody namočte hrst sušených hub. Než se nasáknou, uvařte brambory ve slupce,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
KULAJDA

KULAJDA

Potřebné ingredience

houby - čerstvé, nebo sušené vejce, brambory, kopr - čestvý, nebo sterilizovaný, smetana, mouka - hladká, nebo polohrubá. sůl, kmín, bobkový list, nové koření, kmín, masox, tuk pod čerstvé houby - lepší olej, máslo atd. cibule - pokud máte čerstvé houby ocet - pokud nepoužíváte kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup přípravy

Máme – li čerstvé houby, dáme nejdřív do hrnce lepší olej, nebo máslo, či tuk, který používáme, nakrájenou cibuli (nemusí být, ale mně to s ní chutná) a na ni houby. Lehce…

Zobrazit více...

Kategorie