Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Podkrkonošské kyselo

0.0
Podkrkonošské kyselo

Potřebné ingredience

kyselo - 4 polévkové lžíce houby brambory koření - sůl, kmín máslo vejce - tolik, kolik bude strávníků cibule zelená petrželová nať, pažitka

Postup přípravy

Kvásek (stačí tak čtyři lžíce) rozmíchejte v hrnku vlažné vody, nejlépe večer předem. Do misky vlažné vody namočte hrst sušených hub. Než se nasáknou, uvařte brambory ve slupce, sceďte je a oloupejte. Namočený a dobře rozmíchaný kvásek vlijte do hrnce, přidejte houby i s vodou, v níž se máčely, a doplňte tekutinu na objem asi dvou litrů. Přidejte kmín, sůl, přiveďte k varu a pár minut provařte. Na pánvi na troše másla osmažte nadrobno pokrájenou cibuli a tolik vajec, kolik bude strávníků. Vejce a brambory rozdělte do talířů a zalijte polévkou. Dochuťte solí, kouskem másla, případně nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie