Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Hustá kuřecí polévka

Hustá kuřecí polévka

Potřebné ingredience

3 kuřecí kostry, 2 vetší mrkve, 6 kuliček pepře, sůl, 1/4 celeru, 1 petržel, zelenina podle chuti (fazolové lusky, hrášek, kukuřice), drobení, 2 vejce, posekaná petrželka

Postup přípravy

Maso, 1 mrkev, petržel, celer, sůl a pepř vaříme pomalu alespoň 2 hodiny. Scedíme. Maso obereme, mrkev rozmačkáme vidličkou. Do čistého vývaru nakrájíme druhou mrkev, přihodíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

300g hlívy, 1 lžíce másla, 1 větší mrkev, vegeta, pepř, 1 lžíce sladké papriky, česnek podle chuti, majoránka, jíška z hladké mouky a másla (nebo instantní), ev. houbový bujón

Postup přípravy

Na másle orestujeme kousky mrkve a tužší konce hlívy, přidáme vegetu, pepř, česnek a papriku, zalijeme vodou a vaříme asi 15 min., poté přidáme přes vlákna nakrájená "ouška&…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Blesková vločková polévka

Blesková vločková polévka

Potřebné ingredience

zelenina podle chuti (1 mrkev, 1 petržel, 2 hrsti fazolových lusků, hrst růžičkové kapusty), 1 bujón (ideálně bio zeleninový), 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 5 lžic vloček, sůl, ev. bylinky

Postup přípravy

Kousky zeleniny orestujeme na másle a oleji spolu s vločkami, zalijeme vodou a přidáme bujón. Vaříme asi 15 min., do změknutí zeleniny. Případně dochutíme solí a přidáme sekané…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá fazolová polévka

Rychlá fazolová polévka

Potřebné ingredience

3 brambory, 150g uzeného masa (slaniny, salámu,...), olej, 2 lžíce sladké papriky, pepř, sůl, 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, 1 zakysaná smetana, špetka cukru, instantní jíška

Postup přípravy

Kousky brambor a uzeniny orestuje na oleji, přidáme papriku, zasmažíme a zalijeme vodou, přidáme sůl a pepř. Vaříme než jsou brambory měkké. Chvíli před koncem přidáme fazole.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
"Indická" česneková polévka

"Indická" česneková polévka

Potřebné ingredience

2 mrkve, 1 petržel, 1/4 menšího celeru, 100g másla, 100g smetanového sýru, necelá 1 smetana, sůl, asi 5 stroužků česneku, 2 rohlíky, strouhaný eidam podle chuti

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem, pokud je moc hustá zředíme trochou vody. Na pánvičce rozpustíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jíškové knedlíčky do polévky

Jíškové knedlíčky do polévky

Potřebné ingredience

3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 vejce, 1 lžíce vegety, sušený česnek (nebo 2 stroužky čerstvého), petrželka (sušená nebo čerstvá), strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme jíšku, necháme mírně vychladnout a přidáme vše ostatní, strouhankou zahušťujeme. Tvarujeme knedlíčky, které zaváříme rovnou v polévce asi 5 min.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová bez cibule

Gulášová bez cibule

Potřebné ingredience

300 - 400g hovězího masa, 2 lžíce sádla, 2 stroužky česneku, lžíce sladké papriky, pepř, trocha gulášového koření, vegeta, 3 brambory, hladká mouka

Postup přípravy

Kousky masa orestujeme na 1 lžíci sádla, přidáme koření, česnek a vegetu, zalijeme vodou a dusíme doměkka (nejlépe v papiňáku). Když je maso skoro hotové, přidáme na kostičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

500g hovězího masa, 500g vepřového masa, hovězí kosti, 3 mrkve, 2 petržele, 3 brambory, 3 stroužky česneku, máslo, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, 2 rajčata, kousek hlávkového zelí, rajiský protlak, 2 střední řepy, ocet, cukr, zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

Z masa, 1 mrkve, 1 petržele, kostí, koření a soli uvaříme vývar. Na másle osmahneme na plátky česnek, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata a kousky zelí,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová s parmazánem

Brokolicová s parmazánem

Potřebné ingredience

1 brokolice, 1 smetana, muškátový květ, 1 zeleninový bujon, pepř, 50g parmazánu

Postup přípravy

Brokolici rozeberema na růžičky a zbylý košťál nakrájíme na kousky, které dáme vařit do vody s bujónem. Po částečném změknutí přidáme i růžičky a uvaříme vše doměkka. Poté…

Zobrazit více...

Kategorie