(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
"Indická" česneková polévka

Potřebné ingredience
2 mrkve, 1 petržel, 1/4 menšího celeru, 100g másla, 100g smetanového sýru, necelá 1 smetana, sůl, asi 5 stroužků česneku, 2 rohlíky, strouhaný eidam podle chuti
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem, pokud je moc hustá zředíme trochou vody. Na pánvičce rozpustíme máslo a orestujeme lisovaný česnek (ne do hněda), přidáme tavený sýr a pokud to jde, necháme rozpustit (některé sýry moc nejdou). Směs nalijeme do zeleninového základu a znovu promixujeme, přilijeme smetanu, dosolíme a necháme přejít varem. Podáváme s opečenou housku (do pekáčku nalijeme asi 3 lžíce oleje, dáme kousky housky a pečeme na 220°C do hněda, občas promícháme). Horké posypeme sýrem, aby se rozpustil.

zeleninový základ

...

hotová polévka

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Sebesta
(upraveno)
3. 7. 2011, 15:07
Dneska byla k obědu a všem nám moc chutnala - tak díky za receptík

nahlásit
zuzka89
(upraveno)
4. 4. 2011, 16:15
Vypadá moc dobře, vyzkouším, moc díky za tip

nahlásit

PavliBP
(upraveno)
4. 4. 2011, 14:53


nahlásit