Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Smetanovo-česneková polévka

0.0
Smetanovo-česneková polévka

Potřebné ingredience

špetka libečku, špetka majoránky, dvě lžičky petrželové natě, 1/4 lžičky bazalky a ze pár zrníček kmínu, sůl na dochucení, česnek dle potřeby, 1/4 l smetany, kostka masoxu, brambory dle potřeby, zahušťovadlo, na které jste zvyklí, já použila bramborový škrob, kousek másla.

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na běžný způsob, já volím menší kousíčky, rychleji je to uvařené a děti to lépe přijímají, nemusíte jim to pak ještě rozkrajovat na talířku. Bramory dáme vařit, přihodíme k nim masox, libeček, majoránku, petrželovou nať, bazalku, kostku masoxu a kmín.

Brambory uvaříme do měkka.

Poté přilejeme smetanu, pár vteřin pomícháme a odstavíme, připravíme si zahušťovadlo (dle potřeby - polévka má být krémová), a postupně vmícháme do polévky, dáme zpět na vařič (mírný oheň) .. a vaříme do krémové konzistence. Opět odstavíme a namačkáme do polévky česnek, dle chuti ještě přisolíme a dáme na polévku rozpustit máslo.

Přeji dobrou chuť :)

A už můžete baštit :)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

markit 25. 1. 2013, 12:27
je výborná dneska jsme jí dělaly s Klárkou opravdová mňamka (Y) (Y) (Y) (Y)
ribiz 4. 1. 2009, 11:29
Polévka je výborná (Y). Díky za receptík. |:o) |:o) (clamp)
Greneia 11. 3. 2009, 22:28
@ribiz Renčo, jsem ráda, že chutná ... dnes jsem ji taky dělala a bez brambor, což není ono, tak ty brambory tam fakt doporučuji (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie