Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Potřebné ingredience

200g pohanky, 2 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 200g šunky, majoránka, 250g goudy, hladká mouka a strrouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Pohanku uvaříme (do vroucí osolené vody nasypat propláchnutou pohnaku a vařit asi 8min.), necháme vychladnout. Poté všechny ingredience smícháme a ev. zahustíme moukou se…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka

Červená čočka

Potřebné ingredience

1 - 2 lžíce oleje, 250g červené čočky, 1 střední mrkev, 2 řapíky celeru, 1 stroužek česneku, 400g plechovka loupaných rajčat, 1 lžíce oregana, 1/2 lžíce tymiánu, sůl, 1 - 2 bobkové listy, 500ml zeleninového vývaru. Parmazán.

Postup přípravy

Na oleji restujeme nadrobno nakrájenou mrkev a celer asi 15min., poté přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme. Přidáme čočku, zamícháme, aby se obalila směsí, dále…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená cizrna s nivou

Zapečená cizrna s nivou

Potřebné ingredience

250g suché cizrny, 200g nivy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželky, 1 lžíce majoránky, 1 stroužek česneku, sůl

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody, poté vodu vyměníme, osolíme a uvaříme (v papiňáku 20 - 25min.). Slijeme, promícháme s olejem, strouhanou nivou, petrželkou, majoránkou a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Houbový kuba

Houbový kuba

Potřebné ingredience

350g krup, 400g uzeného masa, 4 hrsti sušených hub, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce majoránky, 4 lžíce sádla

Postup přípravy

Kroupy den předem namočíme do studené vody, druhý den propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Sádlo rozehřejeme, část nalijeme na dno pekáčky, zbytek smícháme s kroupami. Přidáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole s klobásou

Fazole s klobásou

Potřebné ingredience

1 plechovka bílých fazolí, 1 plechovka červených fazolí, 2 hrsti mražeých fazolových lusků, 2 - 3 klobásy (různé druhy), 2 nožičky párků, 1 lžíce papriky, 1 plechovka drcených rajčat (nebo 4 čerstvá - oloupaná , rozmixovaná), 2 - 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, sůl, pepř, ev. chilli a cukr, olej

Postup přípravy

Na oleji osmažíme plátky česneku, přidáme nakrájenou uzeninu a chvíli opékáme. Poté přidáme rajčata, fazole a kečup, přilijeme trochu vody a necháme asi 10 min. vařit. Dochutíme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Černá čočka

Černá čočka

Potřebné ingredience

250g černé čočky, 1 větší mrkev, 2 řapíky celeru, 50g slaniny nebo pancety, 1 lžíce přepuštěného másla, 500ml vývaru, 1 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce shoyu, 1 bobkový list, sůl, pepř

Postup přípravy

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu, mrkev a celer. Přidáme bobkový list a javorový sirup, ještě chvíli restujeme. Přidáme čočku a přilijeme trochu horkého vývaru …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená cizrna

Zapečená cizrna

Potřebné ingredience

předem uvařená cizrnu (cca 350 - 400g v suchém stavu), malá brokolice, 2 malé cukety, 300g žampionů, 500g kuřecích prsou, rýžový olej, grilovací koření, kari, sůl, libeček, tamari, sušený česnek, 1 šlehačka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády do druhého dne (rýžový olej, grilovací koření, sůl, kari, tamari). Do vymazaného pekáčku dáme uvařenou cizrnu, orestované maso,…

Zobrazit více...

Kategorie