Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Zapečená cizrna

Zapečená cizrna

Potřebné ingredience

předem uvařená cizrnu (cca 350 - 400g v suchém stavu), malá brokolice, 2 malé cukety, 300g žampionů, 500g kuřecích prsou, rýžový olej, grilovací koření, kari, sůl, libeček, tamari, sušený česnek, 1 šlehačka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády do druhého dne (rýžový olej, grilovací koření, sůl, kari, tamari). Do vymazaného pekáčku dáme uvařenou cizrnu, orestované maso,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Černá čočka

Černá čočka

Potřebné ingredience

250g černé čočky, 1 větší mrkev, 2 řapíky celeru, 50g slaniny nebo pancety, 1 lžíce přepuštěného másla, 500ml vývaru, 1 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce shoyu, 1 bobkový list, sůl, pepř

Postup přípravy

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu, mrkev a celer. Přidáme bobkový list a javorový sirup, ještě chvíli restujeme. Přidáme čočku a přilijeme trochu horkého vývaru …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka

Červená čočka

Potřebné ingredience

1 - 2 lžíce oleje, 250g červené čočky, 1 střední mrkev, 2 řapíky celeru, 1 stroužek česneku, 400g plechovka loupaných rajčat, 1 lžíce oregana, 1/2 lžíce tymiánu, sůl, 1 - 2 bobkové listy, 500ml zeleninového vývaru. Parmazán.

Postup přípravy

Na oleji restujeme nadrobno nakrájenou mrkev a celer asi 15min., poté přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme. Přidáme čočku, zamícháme, aby se obalila směsí, dále…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená cizrna s nivou

Zapečená cizrna s nivou

Potřebné ingredience

250g suché cizrny, 200g nivy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželky, 1 lžíce majoránky, 1 stroužek česneku, sůl

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody, poté vodu vyměníme, osolíme a uvaříme (v papiňáku 20 - 25min.). Slijeme, promícháme s olejem, strouhanou nivou, petrželkou, majoránkou a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole s klobásou

Fazole s klobásou

Potřebné ingredience

1 plechovka bílých fazolí, 1 plechovka červených fazolí, 2 hrsti mražeých fazolových lusků, 2 - 3 klobásy (různé druhy), 2 nožičky párků, 1 lžíce papriky, 1 plechovka drcených rajčat (nebo 4 čerstvá - oloupaná , rozmixovaná), 2 - 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, sůl, pepř, ev. chilli a cukr, olej

Postup přípravy

Na oleji osmažíme plátky česneku, přidáme nakrájenou uzeninu a chvíli opékáme. Poté přidáme rajčata, fazole a kečup, přilijeme trochu vody a necháme asi 10 min. vařit. Dochutíme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Houbový kuba

Houbový kuba

Potřebné ingredience

350g krup, 400g uzeného masa, 4 hrsti sušených hub, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce majoránky, 4 lžíce sádla

Postup přípravy

Kroupy den předem namočíme do studené vody, druhý den propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Sádlo rozehřejeme, část nalijeme na dno pekáčky, zbytek smícháme s kroupami. Přidáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Potřebné ingredience

200g pohanky, 2 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 200g šunky, majoránka, 250g goudy, hladká mouka a strrouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Pohanku uvaříme (do vroucí osolené vody nasypat propláchnutou pohnaku a vařit asi 8min.), necháme vychladnout. Poté všechny ingredience smícháme a ev. zahustíme moukou se…

Zobrazit více...

Kategorie