Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
SÝROVÉ FONDUE

SÝROVÉ FONDUE

Potřebné ingredience

recept je převzatý z časopisu Albert. U nás se osvědčil. Budete potřebovat: 300 g ementálu (z našich sýrů je vhodné Blaťácké zlato), 300 g sýra Gruyére (opět, místo tohoto sýra lze použít Primátor nebo celých 600g dát v Blaťáckém zlatě), 1 stroužek česneku, 3 dcl bílého suchého vína, 2 lžičky Solamylu, 4 lžíce kirše nebo jiné pálenky nevýrazné chuti, pepř, strouhaný muškátový oříšek. Na namáčení kousky bagety či housky, předvařená brokolice, baby karotka, minipárečky, kousky vařeného masa, šunky apod.

Postup přípravy

Sýr jemně nakrájejte nebo nastrouhejte, pánev vytřete česnekem, nalijte do ní víno a zahřejte ho. Za stálého míchání přidávejte sýr, až vymícháte hladký krém. Zahustěte jej…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Velmi chutná petrželová omáčka se zázvorem

Velmi chutná petrželová omáčka se zázvorem

Potřebné ingredience

Tento recept jsem získala od mé známé z Polska a jelikož petržel moc nemusím, byla jsem zpočátku dost skeptická. Ale vyzkoušela jsem a musím říct, že omáčka je VYNIKAJÍCÍ. Doporučuji vyzkoušet! Budeme potřebovat: 1 kg petržele, 2 mrkve, 2 velké cibule, 1 zázvor, šťáva z 2 pomerančů, šťáva z 1 citronu, 2 kelímky sladké smetany, 2 kostky zeleninového vývaru, olivový olej, pepř, sůl a petrželka či čerstvý koriandr na ozdobení

Postup přípravy

Petržel a mrkev nakrájíme na kostky usmažíme na cibuli. Přidáme nastrouhaný zázvor. Teď budu za Babicu, ale pokud není čerstvý zázvor, můžeme nahradit sušeným. Podusíme, zalejeme…

Zobrazit více...

Kategorie