Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Lahodný cheescake

Lahodný cheescake

Potřebné ingredience

NA KORPUS: 2 balíčky BeBe sušenek, 100g másla, 250g cukru krystal, 1/2 sáčku skořicového cukru, 1 bílek. NA NÁPLŇ: 3 lučiny po 60g, 3 sáčky vanilkového cukru, 100g cukru krystal, 250ml smetany 12%, 100ml zakysané smetany, 2 celé vejce, 2 žloutky.

Postup přípravy

Nejdříve připravíme korpus. V mixéru rozdrtíme BeBe sušenky a dál rozmixujeme s ostatními ingrediencemi na korpus. Hmotu pečeme v dortové formě v troubě na 180 °C asi 10 minut. …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory s parmazánem

Brambory s parmazánem

Potřebné ingredience

Brambory, nastrouhaný parmazán, máslo, granulovaný česnek či česneková sůl, bylinky, sůl, zakysaná smetana.

Postup přípravy

Brambory oloupeme a rozkrojíme na půlky. Dáme vařit až mírně změknou.
Na plechu rozpustíme kousek másla a posypeme plech strouhaným parmazánem, granulovaným česnekem a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
SÝROVÉ FONDUE

SÝROVÉ FONDUE

Potřebné ingredience

recept je převzatý z časopisu Albert. U nás se osvědčil. Budete potřebovat: 300 g ementálu (z našich sýrů je vhodné Blaťácké zlato), 300 g sýra Gruyére (opět, místo tohoto sýra lze použít Primátor nebo celých 600g dát v Blaťáckém zlatě), 1 stroužek česneku, 3 dcl bílého suchého vína, 2 lžičky Solamylu, 4 lžíce kirše nebo jiné pálenky nevýrazné chuti, pepř, strouhaný muškátový oříšek. Na namáčení kousky bagety či housky, předvařená brokolice, baby karotka, minipárečky, kousky vařeného masa, šunky apod.

Postup přípravy

Sýr jemně nakrájejte nebo nastrouhejte, pánev vytřete česnekem, nalijte do ní víno a zahřejte ho. Za stálého míchání přidávejte sýr, až vymícháte hladký krém. Zahustěte jej…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Velmi chutná petrželová omáčka se zázvorem

Velmi chutná petrželová omáčka se zázvorem

Potřebné ingredience

Tento recept jsem získala od mé známé z Polska a jelikož petržel moc nemusím, byla jsem zpočátku dost skeptická. Ale vyzkoušela jsem a musím říct, že omáčka je VYNIKAJÍCÍ. Doporučuji vyzkoušet! Budeme potřebovat: 1 kg petržele, 2 mrkve, 2 velké cibule, 1 zázvor, šťáva z 2 pomerančů, šťáva z 1 citronu, 2 kelímky sladké smetany, 2 kostky zeleninového vývaru, olivový olej, pepř, sůl a petrželka či čerstvý koriandr na ozdobení

Postup přípravy

Petržel a mrkev nakrájíme na kostky usmažíme na cibuli. Přidáme nastrouhaný zázvor. Teď budu za Babicu, ale pokud není čerstvý zázvor, můžeme nahradit sušeným. Podusíme, zalejeme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 140g moučkového cukru, 400g másla nebo Hery, 140g nastrouhaných lískových oříšků nebo vlašských ořechů, tuk na vymazání plechu, mouka na vál, moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy

Těsto zpracujeme obvyklým způsobem na válu do hladka. Mouku i sukr prosejeme, přidáme změklé máslo a nastrouhané oříšky. Vyválíme váleček, nakrájíme dílky a vytvarujeme z nich…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moučník s polevou z ledových kaštanů

Moučník s polevou z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

2 balení BeBe sušenek. Dále na PIŠKOT: 5 žloutků, 200 g cukru, trochu mléka, trochu oleje, 200 g polohrubé mouky, sníh z 5 bílků, 1/2 prášku do pečiva. Na KRÉM: 1l mléka, 3 vanilkové pudinky, 220 g mletého cukru, 150 g másla. Na POLEVU: 5 tyčinek ledových kaštanů, 150 g másla

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku, prášek do pečiva, zamícháme a nakoncec přimícháme sníh z bílků. Vlijeme na plech a pečeme na 170 stupňů.
Dále uděláme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Potřebné ingredience

8 prsních kuřecích řízků, 1 velký hustý bílý jogurt, 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření dle chuti

Postup přípravy

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidala pálivé grilovací…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsíček, niva, šunka, šlehačka, pepř, sůl, kousek másla na vymazání formy

Postup přípravy

Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme šunku, na hranolky nakrájenou nivu a zatočíme do roládky. Roládky vložíme do vymazané…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
SUSHI (suši)

SUSHI (suši)

Potřebné ingredience

Sušené plátky mořské řasy SUSHI NORI - 1 balení (v balení je 10 plátků), Balíček rýže (musí mít krátká, kulatá zrna, je to ta co se používá do rizota či nákypů, hodně pouští škrob), 2 balení krabích tyčinek Surimi, kousek ryby dle výběru (marinovaný či uzený losos, kaviár, uzená makrela aj.), 2 - 3 okurky hadovky, 3 avokáda, 2 svazky jarní cibulky, pasta Wasabi, sojová omáčka, bambusová podložka (používám bambusové prostírání). Pozn. veškeré ingredience má v sortimentu např. Tesco

Postup přípravy

1. Nejprve uvaříme klasickým způsobem rýži
2. Okurky, avokáda a krabí tyčinky nakrájíme na dlouhé proužky a nachystáme si zelenou "nať" z jarních cibulek, tu nijak…

Zobrazit více...

Kategorie