(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Velmi chutná petrželová omáčka se zázvorem
Potřebné ingredience
Tento recept jsem získala od mé známé z Polska a jelikož petržel moc nemusím, byla jsem zpočátku dost skeptická. Ale vyzkoušela jsem a musím říct, že omáčka je VYNIKAJÍCÍ. Doporučuji vyzkoušet! Budeme potřebovat: 1 kg petržele, 2 mrkve, 2 velké cibule, 1 zázvor, šťáva z 2 pomerančů, šťáva z 1 citronu, 2 kelímky sladké smetany, 2 kostky zeleninového vývaru, olivový olej, pepř, sůl a petrželka či čerstvý koriandr na ozdobení
Postup přípravy
Petržel a mrkev nakrájíme na kostky usmažíme na cibuli. Přidáme nastrouhaný zázvor. Teď budu za Babicu, ale pokud není čerstvý zázvor, můžeme nahradit sušeným. Podusíme, zalejeme zeleninovým vývarem, přidáme šťávu z citronu a pomeranče, dochutíme solí a pepřem a vaříme do měkka.
Po uvaření scedíme, rozmixujeme a přimícháme sladkou smetanu. Pokud je omáčka hustá, doléváme scezeným vývarem. Hotovo.
Omáčka se hodí k různým masům, k rýži i těstovinám.
Dobrou chuť!
Po uvaření scedíme, rozmixujeme a přimícháme sladkou smetanu. Pokud je omáčka hustá, doléváme scezeným vývarem. Hotovo.
Omáčka se hodí k různým masům, k rýži i těstovinám.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé