Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Hříbkový přeliv na masíčko "Dobrůtka z lesa"

Hříbkový přeliv na masíčko "Dobrůtka z lesa"

Potřebné ingredience

Půlka smetany 12 %, 1/3 hrnečku nízkotučného mléka, 2 ČL drceného kmínu, sůl, 1 ČL petrželky, hrst sušených hub namočených alespoň 1 hodinu předem, pár kapek citronu, 2 ČL hladké mouky

Postup přípravy

30 minut

V kastrůlku smíchám smetanu s mlékem (trošku smetany si nechám v kelímku, přidám do něj trošičku mléka a rozkvedlám v něm hladkou mouku), přidám houby, koření,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Večerníčková rajská omáčka

Večerníčková rajská omáčka

Potřebné ingredience

1 rajčatový protlak (lépe tekuté rajčatové pyré v papírové krabičce) Půl lžičky skořice Kapka citronu 5 lžíc cukru moučky 4 PL hladká mouka Cibulka úplně nadrobno Lžíce oleje nebo plátek másla Sůl, pepř. Půl litru vody na 500 ml rajčatového pyré (může být také perník nebo perníkové koření) Můžeme dát 1 bobkový list Metlička na šlehání omáčky

Postup přípravy

1) Na oleji nebo na másle nechám zesklovatět velmi najemno nakrájenou cibulku.
2) Přidáme rajčatové pyré a cca půl litru vody. Rozmíchám metličkou. Přidám bobkový list.
3)…

Zobrazit více...

Kategorie