Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Pravá svíčková omáčka - recept od profesionála

Pravá svíčková omáčka - recept od profesionála

Potřebné ingredience

1 kg hovězího zadního * zmražená slanina nakrájená na klínky (na špikování) * 3 mrkve * 1 celer * 1 petržel * 2-3 cibule * 2 lžíce plnotučné hořčice * 200 g brusinky nebo 100 g marmeláda z nich * 1-2 lžíce octa * tymián * bobkový list * pepř * nové koření * 2 kuličky jalovce * rozmarýn (nemusí být) * 1 citron - okrájený * rostlinný olej * 120 g másla * 2 lžíce krupicový cukr ********** na dokončení: 30% smetana 200 - 250 ml * 2 lžíce mléka * 2 lžíce hladké mouky (lze použít i zakysanou smetanu).

Postup přípravy

Maso prošpikujeme slaninou - nožem uděláme díry "po vláknu" a zmražené kousky do nich nastrkáme.
Mrkev, celer, petržel, cibuli nastrouhat nahrubo a osmahnout na troše…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Staročeská rajská omáčka s mrkví

Staročeská rajská omáčka s mrkví

Potřebné ingredience

na vývar: 750 g hovězího zadního masa, 2 větší rozpůlené cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 2 mrkve , bobkový list, celé nové koření a celý pepř, sůl************ (případně místo vývaru jen jednu kostku hovězího bujonu rozpustit ve 3 dcl vody) ************************** Na rajskou - 2 mrkve nastrouhané nahrubo, 1 najemno nakrájená nebo nastrouhaná cibule, 2 bobkové listy, celé nové koření a pepř, hladká mouka, rajčata v konzervě krájená nebo celá, 500 g rajčatové pyré (nikoli rajský protlak!!, s tím to má úplně jinou chuť, dá se koupit např. v plusu, jinak dejte dvě konzervy rajčat), 100 g másla (nebo zlatá haná), špetka mleté skořice, cukr, sůl a pepř, mléko nebo smetana, vývar z masa případně z kostky 0,3 litru

Postup přípravy

Do vroucí vody s cibulí a očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninu a kořením přihodíme maso. Vaříme dokud není maso měkké, cca 1,5 hodiny.
Maso zatím necháme ve vývaru, …

Zobrazit více...

Kategorie