Červené dušené zelíčko jako příloha
Potřebné ingredience
půlka červeného zelí, 1 cibule, 1 bobkový list, sůl, pepř, 1 ČL kmín, 1 PL cukru krystal (může být samozřejmě i třtinový), trocha octu nebo šťávy z citronu, 1 brambor, k dochucení je možné dát 1PL výpeku z masa či sádlo (moc sádlo nepoužívám, ale zde se hodí)
Postup přípravy
Nejdříve odstraníme svrchní listy a košťál a takto připravené zelí si nakrájíme/nastrouháme (já jsem krájela nožem) na nudličky.
Ve středním hrnci zelí spaříme horkou…
Zelíčko - kysané - příloha
Potřebné ingredience
Kysané zelí (dělala jsem z půlky 500 g sklenice) 1 cibule, 2 ČL kmín, sůl, 3 ČL cukru moučky, sklenice vody, 1 PL sádla
Postup přípravy
Nejdříve vymačkám kysané zelí a properu. Nakrájím si na drobno cibulku a podusím ji na pánvi na dostatku oleje až zesklovatí. Potom přidám zelí, sůl, kmín, sklenici vody, a asi 3…