Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Diety

Přidat recept
DIETY
Redkvickova pomazanka

Redkvickova pomazanka

Potřebné ingredience

1 vanička nízkotučného tvarohu 2 svazky ředkviček 1 svazek jarní cibulky čerstvý strouhaný křen (nemusí být)

Postup přípravy

Ředkvičky umyjeme, odřízneme konce a postrouháme na struhadle. Můžeme je i jemně nakrájet, ale je to pracnější. Svazek jarních cibulek pečlivě umyjeme a pokrájíme i s natí…

Zobrazit více...
DIETY
Kvetakove placicky se zampiony

Kvetakove placicky se zampiony

Potřebné ingredience

150 g květáku 70 g žampiónů 1 vejce 1-2 lžíce strouhanky sůl pepř pažitka

Postup přípravy

Květák povaříme v osolené vodě, pokrájené žampióny podusíme. Pak květák a žampióny smícháme, přidáme strouhanku, vejce, pepř, sůl a pažitku. Z těsta tvoříme placičky, které pečeme…

Zobrazit více...
DIETY
Zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Potřebné ingredience

150g raných brambor 1 menší brokolice 50g tvrdého sýra 2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Brambory uvaříme, brokolici na troše vody podusíme. Pak dáme společně do zapékací misky , pokryjeme plátky sýry, přidáme smetanu a zapečeme.

Zobrazit více...
DIETY
Krůtí prsa přelité žampionovou omáčkou a zelené fazolky-vlastní recept

Krůtí prsa přelité žampionovou omáčkou a zelené…

Potřebné ingredience

1kg krůtích prsíček, 250g žampionů, 1 velká konzerva zelených fazolek, 1 balíček lučina tvarohovojogurtová/viz obrázek/, 4 stroužky česneku, 150ml netučné smetany, olivový olej, sůl, pepř, kari, mletý kmín,

Postup přípravy

Prsíčka si osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme kari. restujeme na olivovém oleji do změknutí. Potom vyjmeme z pánve a dáme restovat lisovaný česnek, ale jen chvilku a pak přidáme…

Zobrazit více...
DIETY
Dietní nepečený dort s jahodami. Vlastní nápad-chutná celé rodině.

Dietní nepečený dort s jahodami. Vlastní nápad-chutná…

Potřebné ingredience

1 nízkotučný tvaroh, 1 bílý netučný jogurt malý, 1 nízkotučná zakysaná smetana, 1 šlehačka 30%, 1 balení želatiny v plátcích, 10ks pilulek umělého sladidla, troška vody, 2 balení sušenek bebe dobré ráno, čerstvé jahody

Postup přípravy

Tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu rozmícháme v míse. V trošce vody si necháme rozpustit sladidlo. Šlehačku ušleháme. Želatinu připravíme podle návodu. Šlehačku lehce vmícháme do…

Zobrazit více...
DIETY
Kuřecí maso v kapustě zdravé a dietní, vhodné i pro děti :-)))

Kuřecí maso v kapustě zdravé a dietní, vhodné i pro…

Potřebné ingredience

Kuřecí prsní řízky 170 g Kapusta čerstvá nebo mražená 250 g Zakysaná smetana LIGHT Yoplait 100 g Olivový olej 10 g Mouka hladká 10 g Cibule jarní 30 g Česnek 10 g Sůl, kmín, event.zeleninový vývar(v kostce)

Postup přípravy

Na hlubokou teflonovou pánev (nebo jinou vhodnou nádobu) , kterou jsme rozehřáli na nejvyšší stupeň, dáme olivový olej, přidáme nakrájenou jarní cibulku, krátce osmahneme a…

Zobrazit více...
DIETY
JAHODOVÁ SVAČINA

JAHODOVÁ SVAČINA

Potřebné ingredience

Jahody; čajová lžička moučkového cukru; lžíce a půl ovesných vloček a cca 2,5 dcl mléka

Postup přípravy

Jahody, moučkový cukr a ovesné vločky rozmixuji tyčovým mixérem a přidám mléko.
Je to chuťově dobré a já si to beru jako svačinu do práce!

Zobrazit více...
DIETY
OVESNÁ KAŠE S JAHODAMI

OVESNÁ KAŠE S JAHODAMI

Potřebné ingredience

3 vrchovaté lžíce ovesných jemných vloček s vlákninou (EMCO); 250 ml mléka; na špičku čajové lžičky moučkového cukru; jahody omyté (já dávám rozkrojené a množství cca 2 dcl hrnek)

Postup přípravy

Do vyšší misky dám vločky a mléko, to dám do mikrovlné trouby na 600W na 2,5 minuty. Promíchám a dám opět do mikrovlnky na 600 W na 1,5 minutu.
Jahody s cukrem si v hrnku nebo…

Zobrazit více...
DIETY
Jídelníček od dietoložky

Jídelníček od dietoložky

Potřebné ingredience

hlavně chuť změnit své návyky

Postup přípravy

Snídaně: jogurt Hollandia 200 g 760 kJ
Corn Flakes-kukuř.lup. 0,2g 311 kJ
banán …

Zobrazit více...
DIETY
Ovocný koláč - nízkobílkovinný (také bezlepkový)

Ovocný koláč - nízkobílkovinný (také bezlepkový)

Potřebné ingredience

Těsto: 50g margarínu, 40g cukru, 1vanilkový cukr, 100g Finaxu (bez mléka, modrá krabice), 10 g LOPROFIN ’statt-Ei’ (náhrada vejce), 1 ČL prášku do pečiva (6 g), 60 ml pomerančová šťáva, pomerančová příchuť (nemusí být), ovoce na posypání

Postup přípravy

Margarín rozšleháme a přidáme do něj cukr, vanilkový cukr a pomerančovou příchuť. Vše důkladně promícháme. Smícháme si Finax, prášek do pečiva a LOPROFIN ’statt-Ei’ a přidáváme do…

Zobrazit více...

Kategorie