Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pistáciové rohlíčky

Pistáciové rohlíčky

Potřebné ingredience

hladká mouka 350g cukr moučka 100 g máslo 250g mleté pistáciové ořechy 160 g žloutek 2 ks čokoládová poleva a mleté pistácie na ozdobu

Postup přípravy

Uvedené suroviny vypracuji v těsto a nechávám přes noc v lednici. Dávám do forem ....můžou se tvarovat jako vanilkové rohlíčky. Po upečení namáčím konce do polevy a sypu ořechy.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilková srdíčka

Vanilková srdíčka

Potřebné ingredience

hladká mouka 300g cukr moučka 80g máslo 200 g mleté vlašské ořechy 50g žloutek 2ks vanilková pasta 2ml vanilkový krém máslo 250g cukr moučka 100g vanilková pasta 3vl rybízová marmeláda a citrónová poleva

Postup přípravy

S uvedených surovin vypracuji těsto a nechám přes noc v lednici. Vykrájím kolečka a upeču na 180 C cca 10min.
Vyšlehám vanilkový krém a slepuji vždy dvě srdíčka k sobě, vršek…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VÁNOČKA od Čtvrti

VÁNOČKA od Čtvrti

Potřebné ingredience

27 dkg hladké mouky, 13 dkg polohrubé mouky, 8 dkg rozpustit tuku, 8 dkg cukru, 1/2 kostky kvasnic, 1 žloutek + 1 vejce, 3/4 lžičky soli, mléko, rozinek a mandlí přidávám podle chuti - já mám ráda hodně

Postup přípravy

Z mléka, trochu cukru a kvasnic udělat kvásek, pak vše smíchat a nechat několik hodin kynout. Peču 10 minut na 200 stupňů a pak asi 40 minut na 160 stupňů a pro nás čtyři dělám z…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky "Polopatě"

Perníčky "Polopatě"

Potřebné ingredience

325g hladké mouky, 100 - 125g cukru, 1 lžička sody, 1 malá lžíce kakaa, perníkové koření skořice, 25g másla, 50g medu, 2 vejce

Postup přípravy

Sypké suroviny prosyjeme, přidáme vejce a rozehřáté máslo s medem (zchladlé na pokojovou teplotu). V robutu vypracujeme těsto, poté dopracujeme ručně (důležité pro hladký povrch),…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cukroví z bílého vína

Cukroví z bílého vína

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 300g másla, 6 lžic bílého vína. Moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Zpracujeme mouku, máslo a víno. Necháme v lednici odležet. Vyválíme 0.5cm plát a vykrajíme tvary. Upečeme na 170 - 180 stupňů, asi 8 - 10 min. Horké obalujeme v cukru.

Zobrazit více...

Kategorie