Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Špaldové sušenky na tisíc způsobů

Špaldové sušenky na tisíc způsobů

Potřebné ingredience

Špaldové univerzální těsto 300 g mouky ( BIO hladká pšeničná v kombinaci se BIO špaldovou moukou v jakémkoli poměru) 200-250 g tuku ( BIO máslo, Rapunzel tuk, Provamel tuk, Ceres soft) 100 g sladěnky, rýžového sirupu, javorového sirupu, nebo moučkového cukru vyrobeného v mixeru z přírodního tmavého cukru

Postup přípravy

Množství všech surovin je orientační, prostě smícháme dohromady mouku, tuk a sladidlo přibližně v třetinovém poměru. Každý, kdo někdy pekl cukroví pozná správnou konzistenci .…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medové sušenky

Medové sušenky

Potřebné ingredience

¼ hrnku přírodního cukru, 2 PL medu, ½ hrnku hladké mouky, 1 bílek, 45 g másla v pokojové teplotě

Postup přípravy

Vše smíchejte, na pečící papír dělejte lžičkou kopečky, pečte 8-10 minut na 180 stupňů. Pozor, kopečky se roztečou, dělejte je dál od sebe. Sušenky uchovávejte ve vzduchotěsné…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Křupavý mandlový chlebíček

Křupavý mandlový chlebíček

Potřebné ingredience

6 bílků, ½- 1 hr přírodního cukru, 1,3 hr mouky hladké, 2 hr celých loupaných mandlí

Postup přípravy

Bílky ušleháme s cukrem až je směs krásně hustá, trvá to docela dlouho , Přimícháme mouku a mandle a pečeme ve vymazané formě na srnčí hřbet na 180 stupňů asi 50 minut.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Jáhelné kuličky

Jáhelné kuličky

Potřebné ingredience

Jáhly, rýžový nebo pšeničný sirup nebo sladěnka, kokos, rozinky nebo sušené meruňky, instantní kukuřičná kaše, mandle mleté

Postup přípravy

½ hrnku jahel propereme a uvaříme v 1 hr vody, necháme mírně vychladnout. Do ještě teplých jahel přimícháme 1-2 lžíce rýžového sirupu. K míchání použijeme gumovou stěrku na…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové kuličky

Ořechové kuličky

Potřebné ingredience

Ořechy nebo mandle, jakýkoli obilný slad nebo sirup - rýžový, pšeničný, ječný ( nebo med) pukance jahelné nebo amarantové nebo burizony - nemusí být

Postup přípravy

Základní postup: jakékoli ořechy nebo semínka (jeden druh, nebo mix) lehce opražíme nasucho na pánvi ( lískové poté v utěrce pomneme a vyfoukáme slupky, u ostatních není nutné)…

Zobrazit více...

Kategorie