Špaldové sušenky na tisíc způsobů
Potřebné ingredience
Špaldové univerzální těsto 300 g mouky ( BIO hladká pšeničná v kombinaci se BIO špaldovou moukou v jakémkoli poměru) 200-250 g tuku ( BIO máslo, Rapunzel tuk, Provamel tuk, Ceres soft) 100 g sladěnky, rýžového sirupu, javorového sirupu, nebo moučkového cukru vyrobeného v mixeru z přírodního tmavého cukru
Postup přípravy
Množství všech surovin je orientační, prostě smícháme dohromady mouku, tuk a sladidlo přibližně v třetinovém poměru. Každý, kdo někdy pekl cukroví pozná správnou konzistenci .…
Medové sušenky
Potřebné ingredience
¼ hrnku přírodního cukru, 2 PL medu, ½ hrnku hladké mouky, 1 bílek, 45 g másla v pokojové teplotě
Postup přípravy
Vše smíchejte, na pečící papír dělejte lžičkou kopečky, pečte 8-10 minut na 180 stupňů. Pozor, kopečky se roztečou, dělejte je dál od sebe. Sušenky uchovávejte ve vzduchotěsné…
Křupavý mandlový chlebíček
Potřebné ingredience
6 bílků, ½- 1 hr přírodního cukru, 1,3 hr mouky hladké, 2 hr celých loupaných mandlí
Postup přípravy
Bílky ušleháme s cukrem až je směs krásně hustá, trvá to docela dlouho , Přimícháme mouku a mandle a pečeme ve vymazané formě na srnčí hřbet na 180 stupňů asi 50 minut.…
Jáhelné kuličky
Potřebné ingredience
Jáhly, rýžový nebo pšeničný sirup nebo sladěnka, kokos, rozinky nebo sušené meruňky, instantní kukuřičná kaše, mandle mleté
Postup přípravy
½ hrnku jahel propereme a uvaříme v 1 hr vody, necháme mírně vychladnout. Do ještě teplých jahel přimícháme 1-2 lžíce rýžového sirupu. K míchání použijeme gumovou stěrku na…
Ořechové kuličky
Potřebné ingredience
Ořechy nebo mandle, jakýkoli obilný slad nebo sirup - rýžový, pšeničný, ječný ( nebo med) pukance jahelné nebo amarantové nebo burizony - nemusí být
Postup přípravy
Základní postup: jakékoli ořechy nebo semínka (jeden druh, nebo mix) lehce opražíme nasucho na pánvi ( lískové poté v utěrce pomneme a vyfoukáme slupky, u ostatních není nutné)…