výborné anýzky :-)
Potřebné ingredience
22dkg hladké mouky 14dkg tuku-stela 1lžička octa 1lžička cukru 1 žloutek poleva 15dkg cukru JE TO VÝBORNÉ A NENI TO TAK SLADKÉ :-) 1bílek třeme anýz
Linecké do formy pana Slavíka a recept taktéž od něj
Potřebné ingredience
viz foto
Staročeský marcipán vyklápěný z dřevěné formy od pana…
Potřebné ingredience
viz foto
OPILÝ IZIDOR
Potřebné ingredience
15 dkg másla 15 dkg cukru 4 žloutky 1 lžíce kakaa vše utřít a pak přidat 12 dkg ořechu mletých 7 dk hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva sníh ze 4 bílku
Postup přípravy
pomalu upect na plechu s vyšším okrajem vychladlé potřít rybízovou marmeládou
1 nápln 20 dkg mletých ořechu 15 dkg cukru 1 vanilkový cukr 1 dcl rumu nebo rumové esence pro…
NEPEČENÉ KOKOSOVÉ TYČINKY ZE SALKA A PIKAA
Potřebné ingredience
NA BÍLOU VÁRKU: 250 g kokosu, 100 g cukr moučka, 1 pixla salko NA HNĚDOU VÁRKU: 250 g kokosu, 100 g cukr moučka, 1 pixla pikaa POLEVA ČOKOLÁDOVÁ A BÍLÁ - používám tu v pytlíku 100g od Carla - cukrářská poleva tmavá a bílá
Postup přípravy
MILÉ MAMINKY, RECEPTÍK JSEM OPSALA Z DISKUZE OD JEDNÉ MAMINKY,.. VZHLEDEM K DOTAZŮM NA SLOŽENÍ JSEM SI DOVOLILA RECEPTÍK ULOŽIT DO SVÉHO ALBÍČKA.
DOUFÁM, ŽE SE MAMINKA NEBUDE…
VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
24 dk hlad. mouky 20 dk másla 7 dk cukr moučka 11 dk mletých oříšku
Postup přípravy
Připravíme si těsto možno i s více dávek já dávám pul másla a pul hery lépe se to potom zpracovává na rohlíčky.
Těsto mužeme rozdělit na pul a jedné pulky přidám kakao na…
Medové trubičky jak je dělávám já a jsou hned hotové a…
Potřebné ingredience
Těsto: 60 dkg hladkej moky,, 25 dkg práškového cukru, 10 dkg másla, 4 lyžice medu, 4 vajíčka, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, strohaná kůra z 1 citrónu, 1 čajová lyžička mletej skořice a hřebíčku .NÁPLŃ - plechovku Salka vaříme 1 hodinu v papináku Po uvaření necháme vychladnout a až poté otevřeme. Obsah ušleháme s kostkou másla v krém. .Plníme zdobícím pytlíkem a oba konce namočíme v čokoládě.Necháme cca 2 dny odležet,pak jsou krásně měkké.
Postup přípravy
Z uvedených přísad vyválíme těsto, ktoré necháme v ledničce 24 hodín odpočinout. Na druhý den ho rozválíme asi 0,5 cm vysoké pláty a vykrajujeme ,kolečkama o průměru 8 cm.