Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí řízky Petra Novotného a k tomu pečáky

Kuřecí řízky Petra Novotného a k tomu pečáky

Potřebné ingredience

Kuřecí naklepat a ochutit oblíbeným kořením.. do něj zabalit anglickou, já přidala ještě cibulku, udělat závitky a ty zabalit v trojobalu... do vymazaného pekáčku, zalít smetanou..

Postup přípravy

péct přikryté 20min/250C a pak ještě bez pokličky 20min/220C Pečáky - brambory na plátky, posolit, klást na pečící papír, trošku přes sebe, aby neležely zcela na plechu. Péct…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pikantní drůbeží játra

Pikantní drůbeží játra

Potřebné ingredience

300 g drůbežích jater, 100 g uzeného špeku, 3 polévkové lžíce oleje, 1 palička česneku (nebo co kdo snese), sojová omáčka, 1 malý kečup, 1 kávová lžička koření Zlaté kuře s rozmarýnem, hladká mouka na obalení, sůl a pepř.

Postup přípravy

Játra omyjeme, obalíme v mouce. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu a vyškvaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přidáme olej (tuk se nepřepaluje). Vložíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Martinčiny špagety

Martinčiny špagety

Potřebné ingredience

Kuřecí řízky solamyl sojová omáčka sůl pepř olej kečup česnek grilovací koření na kuře tvrdý sýr (nebo Niva) a červené víno

Postup přípravy

Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme
den předem jako maso na čínu do marinády.
Marináda: Do mističky dáme dvě polévkové lžíce
sojové omáčky, 1 lžíci solamylu,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehna v medu

Kuřecí stehna v medu

Potřebné ingredience

5 kuřecích stehen sůl mletý černý pepř 1/3 šálku tekutého medu ½ šálku oleje (nebo rozpuštěného másla) šťáva z poloviny citronu

Postup přípravy

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a po obou
stranách potřeme solí a mletým (lépe čerstvě)
černým pepřem. V hrnečku si promícháme med s
tukem a citrónovou šťávou a touto…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zapečené kuřecí kousky

Zapečené kuřecí kousky

Potřebné ingredience

600g kuřecích steaků 2 cibule 4 rajčata 200 g žampionů 200 g tvrdého sýra 100 g anglické slaniny 100 g kuřecích jater 50 g másla mletý pepř sladká paprika sůl

Postup přípravy

Kuřecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na
větší kousky (asi 3 až 4 na jednu porci) a
osmahneme na másle nebo na oleji. Dáme stranou
a na stejném tuku rychle osmahneme…

Zobrazit více...

Kategorie