Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
SVÁTEČNÍ  HUSIČKA

SVÁTEČNÍ HUSIČKA

Potřebné ingredience

1 husa (asi 3-3,5 kg) sůl kmín MLÉKO

Postup přípravy

Očištěnou a vykuchanou husu důkladně omyjeme a osušíme. Celou husičku pomažeme mlékem zvenku i zevnitř. Osolíme ji, okmínujeme a necháme aspoň 20 minut odpočinout, aby se sůl…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KULIČKY Z NIVY

KULIČKY Z NIVY

Potřebné ingredience

100 g nivy 80 g másla 1,5 balíčku Lučiny hrst mletých vlašských ořechů sterilovaná kapie

Postup přípravy

Máslo a lučinu utřeme, přidáme strouhanou nivu. Dáme ztuhnout do ledničky asi na hodinu. Pak tvarujeme kuličky a obalujeme ve strouhaných oříšcích, ozdobíme sterilovanou kapií a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
BRAMBORY ZAPEČENÉ S KYSELÝ ZELÍM

BRAMBORY ZAPEČENÉ S KYSELÝ ZELÍM

Potřebné ingredience

brambory uvařené ve slupce, nakrájené na kolečka (asi 1 kg) 1 kysané zelí 300 g anglické slaniny nebo uzeného masa 4 cibule nakrájené na tenká kolečka smetana sůl, drcený kmín

Postup přípravy

Do zapékací misky vrstvíme brambory, cibuli, zelí a slaninu až do výšky zapékací misky. Končíme bramborami, které osolíme a posypeme drceným kmínem. Pak zalijeme smetanou a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU

BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU

Potřebné ingredience

1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice) cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky) sůl, pepř, olej, alobal

Postup přípravy

Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce olejem a klademe porce…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
BRAMBORIZZA“

BRAMBORIZZA“

Potřebné ingredience

4 středně velké brambory 1 menší cibule 1 rajče 1 menší paprika 1 kyselá okurka 1 vejce strouhaný sýr provensálské koření, sůl

Postup přípravy

Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu - opět posolíme,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty 2 velké cibule mletá paprika sladká trošku grilovacího koření sůl 1 větší rajský protlak mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a grilovací koření …

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

Potřebné ingredience

1 kg brambor vařených ve slupce 0,5 kg mletého vepřového masa 1 cibule + 1 lžička mleté papriky 1 zeleninové lečo 3 vejce + 2 dcl mléka 100 g strouhaného eidamu

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a se solí a paprikou dusíme 20 min. Pak přidáme lečo a vaříme ještě…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU

KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU

Potřebné ingredience

6 plátků vepřové kotlety ½ hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky) 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka) 2 cibule, česnek sůl, pepř syrové, umyté brambory i se slupkou

Postup přípravy

Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety. Brambory…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
RAŽNIČÍ Z TROUBY

RAŽNIČÍ Z TROUBY

Potřebné ingredience

600 g vepřové pleci nakrájené na kostky klobása nakrájená na kolečka anglická slanina žampiony- kousky cibule, červená i zelená paprika sůl, pepř, koření Gyros

Postup přípravy

600 g vepřové pleci nakrájené na kostky
klobása nakrájená na kolečka
anglická slanina
žampiony- kousky
cibule, červená i zelená paprika
sůl, pepř,
koření Gyros

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU

KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky 200 g nivy 300 g eidamu 300 g anglické slaniny hořčice, sůl, pepř, alobal

Postup přípravy

Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který lehce naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme mírně hořčicí. Zprudka osmahneme na pánvi. Osmahnuté maso…

Zobrazit více...

Kategorie