Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře v nádivce

Kuře v nádivce

Potřebné ingredience

1-2 kuřata , 5 housek , 1/2l smetany ke šlehání , 5 vajec ,60g másla , mléko ,hodně petrželové natě , kmín , sůl , pepř , muškátový květ , olej

Postup přípravy

Kuřata vykostíme (nevadí když máme tu a tam díru) , okmínujeme , osolíme , podlijeme a dáme je tak na 1/2- 3/4 hod. předpéct na placku.
Nakrájíme housky na kostičky a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře s bílou čepicí

Kuře s bílou čepicí

Potřebné ingredience

1 kuře, 2 bílé jogurty, olivový olej, česnek, koření na kuře, petrželka, bazalka

Postup přípravy

Nejprve připravíme marinádu:
jogurty smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi koření na kuře. Přidáme několik stroužků rozmačkaného česneku (dle chuti a obliby),…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Síla plzeňského studenta

Síla plzeňského studenta

Potřebné ingredience

300 g kuřecích prsíček 1 velká cibule sterilovaný celerový salát -nudličky cca 300 g (nejlepší je bonduele) pepř,sůl,kari,sojová omáčka,olej pivo Plzeň

Postup přípravy

Kuřecí prsa a cibuli nakrájet na nudličky. Na pánvi zprudka osmažit maso, přidat sůl, pepř a sojovku. Před dosmažením podlít pivem a přidat scezené celerové nudličky a nudličky…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU

KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky, 200 g nivy, 300 g eidamu, 300 g anglické slaniny, hořčice, sůl, pepř, alobal

Postup přípravy

Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který lehce naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme mírně hořčicí. Zprudka osmahneme na pánvi. Osmahnuté maso…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ NUDLIČKY NA CELERU

KUŘECÍ NUDLIČKY NA CELERU

Potřebné ingredience

2 velká kuřecí prsa, 1/2 celeru, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, grilovací koření, sůl

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme nadrobno a orestuje na troše oleje, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, krátce podusíme a přidáme kuřecí maso nakrájené na jemné nudličky. Posypeme lehce…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ ČTVRTKY NA MORAVANCE

KUŘECÍ ČTVRTKY NA MORAVANCE

Potřebné ingredience

4 kuřecí čtvrtky, 2 skleničky Moravanky (nebo jiné, obdobné sterilované zeleninové směsi) , sůl, mletá paprika, grilovací koření, česnek

Postup přípravy

Kuřecí čtvrtky okořeníme klasicky - jako pečené kuře (kdo je jak zvyklý). Do pekáče dáme 3 Moravanky i s nálevem a na zeleninu poklademe kuřecí čtvrtky. Pečeme asi 1 hod. 10 min.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
ŘÍZKY SE SNĚHOVOU ČEPICÍ

ŘÍZKY SE SNĚHOVOU ČEPICÍ

Potřebné ingredience

Kuřecí prsní řízky, sůl, pepř, olej, bílky, strouhaný sýr.

Postup přípravy

Kuřecí prsní řízky (počet dle počtu strávníků) naklepme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, zakryjeme kopečkem sněhu z bílků a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
ŘÍZKY V SÝROVÉ PEŘINCE

ŘÍZKY V SÝROVÉ PEŘINCE

Potřebné ingredience

4-8 ks kuřecích řízků (podle počtu osob), 300 g strouhaného eidamu, 1 šlehačka, sůl, těstíčko z vajec, hladké mouky a mléka

Postup přípravy

Maso naklepme, osolíme, obalíme v těstíčku a osmažíme na pánvi, pak naskládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Dáme zapéct do trouby.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ VŠEHOCHUŤ DO ZAPÉKACÍ MISKY

KUŘECÍ VŠEHOCHUŤ DO ZAPÉKACÍ MISKY

Potřebné ingredience

2 velké cibule nakrájené na měsíčky, 300 g slovenského točeného nakrájeného na kostičky, 3 kuřecí prsa nakrájená na kostky, 1 sklenička leča, 2 tavené sýry s romadúrem rozmíchat v troše mléka, 100 g strouhaného sýra nebo nivy, sůl, Vegeta

Postup přípravy

Všechny nakrájené suroviny smícháme v zapékací míse, zalijeme rozmíchanými sýry, posypeme strouhanou nivou nebo eidamem (niva je lepší) a pečeme v troubě asi 40-50 min.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
PROVENSÁLSKÉ KUŘE

PROVENSÁLSKÉ KUŘE

Potřebné ingredience

mrkev, celer, petržel, olej, voda, sůl, pepř, česnek, kuře, 2 rajské protlaky, 1 malý ostrý kečup, provensálské koření

Postup přípravy

Strouhanou mrkev, celer a petržel (podle chuti) dáme na dno pekáčku, přidáme olej a zalijeme hrnkem vody. Na směs zeleniny poklademe naporcované, osolené, opepřené a očesnekované…

Zobrazit více...

Kategorie